Teq One asztal a játszótereken – Magyar fejlesztésű sporteszközök Nyíregyházán
Fotó: Szarka Lajos

Tizenkettő darab Teq One és kettő darab Teq Lite asztalt helyeznek ki Nyíregyháza különböző városrészein. A magyar fejlesztésű sporteszköz vásárlásához pályázati forrást nyert az önkormányzat, ennek köszönhetően bővül a sportolási lehetőség. A városvezetés az elmúlt években kiemelten támogatta a szabadidős és tömegsportot, ennek eredménye, hogy már 18 szabadtéri kondipark van Nyíregyházán, ez a szám legkésőbb jövő tavaszra további kilenccel emelkedik.

Szeptember végén helyezték ki az egyik Teq One asztalt a „kiserdő” pihenőparkjában. A Mák, a Géza, a Nefelejcs és a Hunyadi utcák által határolt területen tavaly alakították ki ezt a játszóteret közel 50 millió forintos pályázati forrásból. A területen csúszdás mászóvár, fészek- és forgóhinta, modern rugós játékok, mérleghinta, valamint kötéllabirintus és pihenőpadok is várják a kikapcsolódni vágyókat, elsősorban gyermekeket és családtagjaikat. A vagyonvédelemről pedig térfigyelő kamerák gondoskodnak.

Új sporteszköz

A Teqball International Ltd. a „Magyar Multi Teq Program” keretében felhívást tett közzé magyarországi önkormányzatok részére kedvezményes Teq multifunkciós sporteszköz vásárlására a sportolási lehetőségek javítása, a szabadidősport gyakorlása és a rendszeres mozgás elősegítése érdekében. A napokban így újabb sportolási lehetőséggel bővült jó néhány játszótér Nyíregyházán, az úgynevezett Teq One asztallal, ez a sporteszköz 100%-ban magyar fejlesztésű, amit nemtől, kortól és tudásszinttől függetlenül tud használni ép és mozgássérült játékos egyaránt.

„Volt egy pályázat, amire az önkormányzatunk pályázott és sikeresen nyert 14 asztalt: 12 Teq One és 2 beltéri, úgynevezett Teq Lite asztalt. Ez 6 millió forintba került, az összes költség felébe. Kilencet ebből már kihelyeztünk, de minden városrészben, tehát Orostól Borbányáig, a Kertvárostól a Hímesig, Sóstó-Sóstóhegy, mindenhol vannak már ilyen asztalok” – közölte dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A kettő darab beltéri asztalt a Nyíregyházi Sportcentrum kapta meg, további három Teq One asztalt pedig jövő tavasszal helyez ki a NYÍRVV. A Malomkertben a Szántó Kovács János utcai játszótéren és Nyírszőlősön a közösségi parkban is lesz 1-1 ilyen asztal, illetve futópálya is épül, a harmadik asztal a stadionban kap majd helyet.

Már kihelyezett asztalok

„Nyíregyháza területén az elmúlt két hétben kilenc helyszínen helyeztünk ki ilyen asztalokat, ez egy új fejlesztésű sporteszköz, ami már népszerűvé is vált a városlakók életében, nagyon sokan használják” – tette hozzá Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

Helyszínek (1-1 db Teq One asztal):

Géza utcai játszótér (Ibolya utca – Hunyadi utca közötti szakaszon)

Bujtosi Városliget

Kertvárosi Közösségi Park (Fészek u. 35.)

Alma utca – Bazsalikom utcai játszótér

Oros, Élet utcai játszótér

Jósaváros, Törpe utca 38-48.

Jósaváros, Korányi F. u. 72-74.

Sóstógyógyfürdő, Csónak u. 4. melletti játszótér

Sóstóhegy, Szabó Lőrinc utca 9.

Új kondiparkok

Az önkormányzat az elmúlt években kiemelten támogatta a szabadidős és tömegsportot, ennek eredménye, hogy már 18 szabadtéri kondipark van Nyíregyházán, de több száz sporteszközzel újabb kilenc épül meg legkésőbb jövő tavaszra. A sóstóit és a Benczúr térit követően tavaly elkészült az új 1,5 km-es rekortán a Bujtosi Városligetben és két új futókör létesül Nyírszőlősön és a Malomkertben is.

Kapcsolódó galéria

Teqball a Kiserdőben