Tenisz Korosztályos Bajnokság - Dobogón a Marso Tenisz Centrum lányai!

Folyamatosan rendezik a mérkőzéseket a Tenisz Korosztályos Országos Bajnokság során. Több kategóriában is nagy csatákat láthat a közönség, és már nyíregyházi érem is született. A bajnokság augusztus 18-ig tart. 

Javában zajlik a Korosztályos Országos Bajnokság a MARSO Tenisz Centrumban, amely augusztus 5-én kezdődött és egészen augusztus 18-ig tart. A közel két hetes bajnokságon a teljes hazai utánpótlás Nyíregyházán van. 

- Az ország legjobbjai vannak itt, és remek színvonalú mérkőzéseket láthatnak a nézők. Ezer találkozót rendezünk a bajnokság alatt, és mivel ranglistapontokat is lehet szerezni, így mindenki számára fontos a jó eredmény - mondta Poroszka Norbert, a Marso Tenisz Centrum ügyvezetője. 

A 14 éves korosztály csapatbajnokságaival kezdtek a teniszezők, pénteken pedig már három korosztály is pályán volt: a 14-esek egyéni versenyének finise mellett rajtolt a 16-os és 18-as korcsoport csapatbajnoksága. A lányoknál a csapatverseny szép nyíregyházi siker hozott, Varga Viktória és Zöldi Alíz a harmadik helyen végzett. 

- Nem gondoltam, hogy idáig jutunk, így nagyon örülök a harmadik helyezésnek. A csapatverseny kicsit más mint az egyéni, a társadért is küzdeni kell, és boldog vagyok, hogy dobogóra állhattunk – értékelt Zöldi Alíz játékos.

A lányok számára különleges élmény volt hazai környezetben pályára lépni, így sokan szurkoltak nekik az ismerősök, családtagok közül. 

- Jó érzés hazai környezetben játszani, nagyon jó, hogy itt van a bajnokság. Sokan szurkoltak nekünk, ez segített. Bár nagyon meleg is volt, a pályán ebből játék közben semmit nem éreztem, próbáltam végig koncentrálni - mesélte Varga Viktória játékos.

Hétfőn komoly 34-35 fokok meleg is nehezítette a teniszezők dolgát. Kedden már a nagyobb korosztályok elődöntői következnek, szerdán pedig a finálékat rendezik. A kivilágított pályáknak köszönhetően késő estig rendezhetnek találkozókat.