Telt házzal mûködik majd a Szigligeti Gyermeküdülõ is!
Telt házzal mûködik majd a Szigligeti Gyermeküdülõ is!

Egy hónap múlva véget ér a 2021/2022-es tanév és beköszönt a vakáció. Ha pedig nyár, akkor idén sem maradhatnak el az önkormányzat által támogatott táborok. Lesznek napközis táborok és Szigliget is várja majd a diákokat. Az elõbbibe múlt héten indult a jelentkezés, a Balaton parti üdülõbe viszont beteltek a helyek. Már csak családok számára van szabad vendégház.

Idén 11 turnusban közel 1000 gyermek táborozhat az önkormányzat tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévõ Szigligeti Gyermeküdülõben. Az elsõ csoport június 19-én indul a Balaton partjára, az utolsó pedig augusztus 29-én jön haza.

Óriási az igény

– Idén változás, hogy a turnusok vasárnaptól péntekig fognak tartani (kivételt ez alól csak a 10. és 11. turnus jelent, ezek 1-1 nappal rövidebbek). Eredetileg 9 turnust terveztünk, de örömünkre szolgál, hogy nagyon nagy az igény a táborra és így sikerült még további kettõvel megtoldani – tájékoztatta szerkesztõségünket dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor.

Új programelem

– Idén új programelemmel bõvült a kínálat. Szerda délutánonként a Sümegi Történelmi Lovasjátékokat tekintjük meg, de a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdõ, a Tapolcai-tavasbarlang és Látogatóközpont, a szigligeti vár, valamint a fürdõzés a Balatonban sem maradhat ki.

Ebben az évben is lehetõség van arra, hogy a tábor területén található vendégházakba vendégeket fogadjanak, illetve elõ- és utószezonban civil szervezeteket. A vendégházakban nyaralók utaztatását és a programokon való részvételét az önkormányzat nem biztosítja, erre önköltséges formában van lehetõség. A családok jelentkezésének határideje: 2022. április 22-én lejárt, de egy-két turnusban még van szabad vendégház.  Aki még szeretne jelentkezni, az dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátornál a hudak­ne@gmail.com  e-mail-címen megteheti.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyermekek számára minél kellemesebbé tegyük a táborozást, mindezt természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartásával. Õszinte örömmel tapasztaljuk, hogy a Szigligeti Gyermeküdülõ egyre népszerûbb. A telt ház, valamint a gyermekek és a pedagógusok pozitív visszajelzései is megmutatják munkánk eredményességét – zárta a szakmai koordinátor.