Tehetséggondozó úszóversenyen az AQUA SE vízipólósai

Az elmúlt hétvégén a Magyar Vízilabda Szövetség tehetséggondozó úszóversenyeket szervezett régiónként, a vízilabdás utánpótlás számára, két korcsoportban (2011, 2012). Az Észak-Magyarországi Régió egyesületei Miskolcon, a Kemény Dénes Sportuszodában versenyeztek, 9 egyesület részvételével, köztük az AQUA SE fiataljaival.
Nyíregyházát 24 fiatal képviselte, 12-12 fő korosztályonként,  Éder Zsolt és Rudik Máté utánpótlás edzők irányításával. A verseny érdekessége volt, hogy 1 versenyző csak 1 egyéni, és 1 váltószámban indulhatott, így egyfajta képet kaphattunk az egyesületekben folyó előkészítő munka hatékonyságáról. Volt több olyan csapat, akiknek a pályája üresen maradt néhány versenyszámban. Az AQUA SE - örvendetes módon - minden számban tudott versenyzőt állítani. Izgalmas futamokat, jó eredményeket láthattunk az 50, 100, 200 méteres egyéni távokon. Az AQUA-sok becsülettel helyt álltak, mindenki javított az egyéni legjobb eredményén, amellyel néhányan a képzeletbeli dobogóra is felállhattak volna.

 - A legérdekesebb versenyszámok itt is – csakúgy, mint a VB-ken, EB-ken, olimpiákon - a váltók voltak. A csapatért mindenki a legjobbját próbálta nyújtani. Ebben a versenyszámban született meg az egyetlen nyíregyházi győzelem is. A 2012-es korosztály 4x100 méteres gyorsváltóját magabiztosan nyerte az AQUA SE csapata, Nemes Nimród, Vass Bence, Blazsán Ádám, és Koi Szabolcs összetételben, maga mögé utasítva az egri váltót (akik egyébként kiemelkedően jól szerepeltek), illetve a miskolciakat.  Nagyszerű versenyzés volt, gratulálunk! Mint ahogy gratulálunk az összes AQUA-s indulónak. A háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán, aki az egri vízilabda klub elnöke, külön kiemelte a magas minőségű szakmai munkát ami Nyíregyházán folyik és sportszakmai támogatásáról biztosította az AQUA Sport Egyesületet – tájékoztatott büszkén Szakács Roland AQUA SE elnöke.