Tehetséges ifjú fotósok Nyíregyházáról

– A Művészeti Szakközépiskola alkalmazott fotográfia szakos tanulói kiemelkedő teljesítményeikkel a legeredményesebb iskola díját hozták el a Pécsett megrendezett versenyről – mesélte büszkén Csutkai Csaba, aki szívügyének tekinti a fiatalok képzését.

 

SZŰCS PÉTER ORSZÁGOS MÁSODIK LETT

 

A versenyen a téma és a technika is szabad volt, így a fiatalok igazán szabadjára engedhették a fantáziájukat. A profi kategóriában országos második helyezést elért Szűcs Péter is így készítette el Gang című fotóját. – Noha nekem nem tetszett igazán a kép az első percben, a sok pozitív visszhang miatt beküldtem a pályázatra. A családommal Budapesten tartózkodtunk és már régi vágyam volt lefotózni egy gangot... A zuhogó esőben levettem az új pulóveremet és lefeküdtem a körépület közepére, így örökítettem meg a pillanatot – emlékezett vissza a fiatal tehetség, aki leginkább embereket szeret fotózni, de a városi témák is érdeklik.

 

FOTÓSUTÁNPÓTLÁS NYÍREGYHÁZÁRÓL

 

Azonban nemcsak Péter ért el kiemelkedő eredményt a megmérettetésen, számos díjjal büszkélkedhet városunk. – Mandula Alexandra is épületrészlettel készült a pályázatra, Szabály-Törés című fotójával ért el harmadik helyezést. Ezen kívül két különdíjasunk is lett, Kiss Ágnes szociografikus gyermekportréjával Hámori Gábor különdíjban részesült, Hajdú Beátát pedig a Ha már így alakult címet viselő alkotása miatt ismerték el – mondta Csutkai Csaba, aki nagyon büszke a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola alkalmazott fotográfus tanulóira.

Farkas Fanni