Tehetséges és hátrányos helyzetű diákokat díjazott a Rotary Club Nyíregyháza

Az első Rotary klubok bő száz éve kezdtek szerveződni Amerikában és Angliában, főként értelmiségiekből és szabad pályákon működőkből álló szabadkőműves-jellegű egyesületekként. A szervezet mára világhálózattá fejlődött. Nyíregyházán, az országban tizenegyedikként 1934 év elején alakult a klub, majd hosszú szünet után 2004-ben újraalapították a Rotary Clubot városunkban, értelmiségiek, vállalkozók részvételével. A klub széles körű karitatív tevékenységgel bizonyítja elhivatottságát az elesettek, rászorulók és többek között a tehetséges, valamint a hátrányos helyzetű fiatalok támogatására.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Fekete Tibor, a klub soros elnöke elmondta:

Mi úgy gondoljuk, hogy ezt az országot a talentumok teszik majd szebbé. Azok a gyermekek, akik következetesen próbálnak azon a területen nagyon jól megfelelni és többet letenni az asztalra, amit igazán szeretnek. Ez lehet tanulás, lehet kultúra vagy lehet sport; mi ezt a három kategóriát céloztuk meg.

A klub idén hirdette meg először a Talentum Programot – a pályázat nyertesei a támogatásról szóló bizonyítványt a Rotary karácsonyi estjén vették át.

Díjazottak:

 művészeti kategóriában Gincsai Andrea Panna. Őt számtalan népzenei versenyen díjazták, de kiváló teljesítményt nyújt szavalásban, meseírásban, lovas ügyességi versenyeken is.
• természet- és humántudomány kategóriában Vitkos Bence lett a díjazott. Bence kedvenc területe a robotika és az angol nyelv. Többször nyert már matematika, valamint robotikai versenyeken.
• sport kategóriában Závaczki Bálint, hazánk legeredményesebb golfozója nyert.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Závaczki Bálint kiemelte:

Év elején egy edzőtábor voltam, ami után áprilisban egy komoly meghívást kaptam a Gymnasiadéra, ahol a golf most először szerepelt; ott a harmadik helyet tudtam elérni. Utána a magyar Match Play és Nyílt Bajnokságban lettem a férfi kategóriában első-első helyezett, utána pedig negyedjére sikerült megvédenem a Magyar Junior bajnoki címemet és ezután Magyarországnak az összes válogatottja közül én jöttem ki győztesként a Golf Ünnepen, valamint az összes külföldi versenyen, amelyen részt vettem, a legtöbben dobogós helyezésekkel zártam.

A Talentum pályázatot három kategóriában hirdette meg a klub. 200-200 ezer forint támogatásban részesült a három díjazott; mellettük a Rotary két különdíjast is választott, őket 100-100 ezer forint értékben segítette a szervezet.

 

Dér Vivien