Tavaszi pezsgés a Váci Mihály Kulturális Központban
A Mandala Dalszínház a Lúdas Matyit viszi színre az április eleji matinén

Változatos programokkal nyit ki újra március 27-én a Váci Mihály Kulturális Központ. A színes programka­valkád minden korosztály számára kínál szórakozást, kikapcsolódást. Lesznek gyermekprogramok, kiállítások, színházi előadások és zenei produkciók is – tájékoztatta szerkesztőségünket Mészáros Szilárd igazgató. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2023. március 27-ei számában.)

 

Április 1-jén a Nyíregyházi Média és Lemezbörzével indítanak, másnap a Lúdas Matyi című zenés mesejátékot tűzik műsorra, a gyermekek örömére. A Mandala Dalszínház által színpadra álmodott előadás önfeledt szórakozást ígér, amiről a színpadon mintegy 40 szereplő gondoskodik. Hullan Bea festőnő extravagáns kiállítása nyílik április 4-én, melynek középpontjában a női portrék állnak, ezeken keresztül mutatja be a nő archaikus egyéniségeit, a nő ezer arcát, megannyi hangulatát, érzését.

Operett és vers

– Nagy sikerű operettel folytatjuk programjainkat április 15-én. A Lili bárónőben olyan ismert slágerekkel fűszerezzük az estét, mint: Az egy kis cigaretta, a Tündérkirálynő légy a párom, vagy a Gyere, csókolj meg tubicám. Hagyományainkhoz híven az idén is megrendezzük a költészet napja alkalmából meghirdetett szavalóversenyt a vármegyei diákságnak „A velünk élő Petőfi” címmel. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre, amely lehetőséget ad a színvonal további emelésére, a díjakat is beleértve. Ugyancsak e program keretein belül 400 gyermek vehet részt ingyenesen a „Hiszek egy hazában” című zenés történelmi időutazásban – sorolta Mészáros Szilárd.

Örökzöld slágerek

Humorral és iróniával, s leginkább örökzöld Neoton slágerekkel (Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Holnap hajnalig) átszőtt musicalt láthat a nagyérdemű május 12-én a nagyszínpadon, Szép nyári nap címmel. Együtt nosztalgiázhatunk május 24-én Szécsi Pál slágereivel, „Szereted-e még?” címmel. Az est szólistája Gergely Róbert, akit a vokalisták mellett a Stúdió 11 Combo kísér. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő interaktív előadására invitálják az érdeklődőket május 19-én, amikor a világpolitika különböző aktuális témáiról lesz szó. A Nyíregyházi Városi Galéria ad helyet a Lengyelországi Rzeszow testvérvárosból érkezett kiállításnak április 5-én.

A tagintézmények kínálata

– Tagintézményeink is színes programokat kínálnak az újranyitás kapcsán. A Karády Katalin életéről szóló zenés színdarab kel életre a Városmajori Művelődési Ház színpadán május 26-án. Színvarázs címmel nyílik kiállítás az Alvégesi Művelődési Házban, Hegedüsné Erzsó amatőr festőművész alkotásaiból. Ugyancsak ezen a helyszínen pünkösdi kézműves vásárral, Stand up comedyvel és tojásfadíszítő programokkal várjuk az érdeklődőket. A Kölyökvár ruhabörzével nyitja az áprilist, majd Önbizalom-erősítő morzsák címmel interaktív beszélgetésre invitáljuk a lelki feltöltődésre vágyókat – tekintett előre az igazgató. (A VMKK programjairól részletes információ található a www.vmkk.hu honlapon.)