Tavaszi nagytakarítást tartanak a Volánbusznál
Fotó: volanbusz.hu

Május közepéig az országban található valamennyi autóbusz-állomásán végez a tavaszi nagytakarítással a Volánbusz, a napi takarításhoz képest emelt szinten tisztítják meg a várótermeket, az utasfogalmi helyiségeket, a peronokat és az egyéb külső területeket is - közölte a közlekedési társaság szerdán az MTI-vel.

Kiemelték, a vállalat a fokozott tisztasággal a szolgáltatási színvonal emelésére, és lehetőség szerint a kórokozóktól mentes felületek biztosítására törekszik utasai és munkavállalói számára egyaránt.

Hangsúlyozták, a Volánbusz emellett folyamatosan végzi - a járványügyi adatok javulásától függetlenül - a kórokozók terjedését gátló fertőtlenítési feladatokat, a koronavírus-járvány elleni védekezés kezdete óta mintegy 338 ezer liter fertőtlenítőszert használtak fel erre a célra. Az autóbusz-állomások és a járművek hagyományos takarítása mellett ózonos eljárások, valamint nanotechnológiás felületkezelés is segíti a fertőzés újbóli terjedése elleni védekezést.

A társaság továbbra is gondoskodik a védekezéshez szükséges eszközökről, kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból összesen több mint 107 ezer litert biztosított eddig, a kötelező maszkviseléssel érintett időszakokban pedig a szájmaszkok különböző típusaiból 1 millió 77 ezernél is többet osztott ki a munkatársaknak. Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utazók és munkavállalók biztonságát - ismertette a Volánbusz közleményében.
 

Forrás: MTI