Tavasszal folytatják a Szélsőbokorin

A nagyszabású útfelújítás-sorozat egyik fontos fejezete a Szélsőbokori út fejlesztése. A jelentős, az utca teljes hosszát érintő beavatkozás nyáron indult, s a téli üzemre való átállás miatt tavasszal folytatódik, de addig is járható.

A Városháza Sajtószolgálattól kapott információink szerint a projekt keretében az útszakaszt a Tiszavasvári útnál nemrégiben megépült körforgalmi csomóponttól (mint beavatkozási szakaszhatárától) kezdődően teljes hosszában felújítják a Rókabokori út csomópontig. Mindez egy nyertes pályázat következtében lehetséges, az önkormányzat vissza nem térítendő uniós forrásból 920 millió forintból, 100%-os támogatási intenzitás mellett valósítja meg a „Szélsőbokori út fejlesztése” című projektjét.
 

Télen is járható

Mindkét oldalon burkolt padkát építenek a szegély előtt, valamint a szegély mögött földpadkát alakítanak ki. A beavatkozással érintett szakasz mindkét oldalán kerékpáros nyomvonal megvalósítása is tervezett. A kivitelezés 2022 júniusában kezdődött, a téli üzemre való tekintettel a munkaterületet a kivitelező visszaadta a megrendelő részére. Ezt követően – 2023 tavaszán – adják át újra a munkaterületet a folytatáshoz, de a teljes szakasz addig is járható.