Táncház óvodásoknak

– A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló program során Nyíregyháza 6 óvodájában összesen 300 gyermek vehet részt a nem mindennapi zenés-táncos találkozókon – hangsúlyozta Ágoston Ildikó, a Szabolcs Néptánc Egyesület elnöke.

 

Ismerkedés a népi hangszerekkel

 

A táncházakon közreműködik a Pántlikás zenekar is, akik zenés bemutatóval ismertetik meg a magyar népi hangszereket a nagycsoportos óvodásokkal.

 

„Így tedd rá!”

 

– A foglalkozásokon az egyedülálló „Így tedd rá” néptáncprogramra építve, interaktív formában vonják be a legapróbbakat a tánc világába – emelte ki Balassáné Sebestyén Mónika, a Szabolcs Néptánc Egyesület oktatója. A gyermekek is hamar megkedvelték a zenés programot, amelynek mottója: táncban, dalban, játékban, ünnepekben gazdag mindennapokért. – Azért szeretek táncolni, mert vidáman szól a zene – mondja Tudja Boróka nagycsoportos óvodás. A néptáncprogramot Nyíregyházán elsőként 1976-ban a Szabolcs Néptáncegyüttes indította el. A mostani óvodásoknak szánt projektet a szervezők – a nagy sikerre való tekintettel – a jövőben is folytatni kívánják.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)