Tanári tréning Portugáliában a „Business Without Borders” Erasmus+ projekt keretében

A projektben résztvevő országok Magyarország mellett: Ciprus (Pafos), Szicília (Mazzarino), Románia (Csíkszereda) és Portugália (Lousado).

A személyes találkozó keretében pontosításra kerültek a 2018.09.01 – 2020.08.31. közötti mobilitások alkalmával teljesítendő feladatok, célkitűzések. A koordinátor ország jó gyakorlatokat, tapasztalatokat mutatott be a partnereknek a diákvállalkozásokkal kapcsolatban. Ehhez csatlakozott a találkozó helyszínéül szolgáló portugál Forave iskola diákjainak bemutató előadásával, az országukban több éve működő JA szervezet valamint sikeresen működő vállalkozók tevékenységét ismertető prezentációival.

A partneri találkozó hozadéka minden ország számára azonos volt: egyre nagyobb elhivatottsággal belevágni a projektben megvalósítandó feladatok sokaságába csapatmunkában, abban bízva, hogy a program végére nemzetközi szinten, helyi sajátosságokat figyelembe véve betekintést nyerhetünk a vállalkozói lét azon elemeibe, melyeket meg kell ismerni egy piacgazdaság keretei között működő cég beindítása előtt.

Találkozunk 2019. márciusában, Ciprusban, Pafos városában.

 

Huriné Verdes Tímea