Támogatott sportolók – Ösztöndíjjal segíti a versenyzők felkészülését Nyíregyháza

Nyíregyháza Önkormányzata nagy figyelmet fordít a kiemelkedő eredményeket elért, tehetséges sportolók támogatására. Az olimpiai sportágak terén az országos bajnokság (egyéni sportágak esetében az országos ranglista) 1-3 helyezett, vagy nemzetközi 1-8 eredményeket elért sportolókat a város sportösztöndíj támogatásban részesít. 2019-ben 9 millió forint összegű ösztöndíjat ad a város, és összesen 45 sportoló kap támogatást ebben a formában. 

- Ez egy 9 millió forintos ösztöndíj, de további 8 millió forintot osztunk szét azok között, akik esélyesek arra, hogy ott legyenek a következő olimpián. Jelenleg hat ilyen sportoló részesül támogatásban, és bízunk abban, hogy rangos nemzetközi versenyeken öregbítik Nyíregyháza hírnevét - mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. 

Az ösztöndíjasok között többszörös magyar bajnokok is vannak, akik számos nemzetközi versenyen képviselték már a város színeit. Helebrandt Máté két olimpián vett eddig részt, ősszel utazik a katari VB-re, és minden esélye megvan arra is, hogy ott legyen a Tokiói ötkarikás játékokon. 

- Már biztos tagja vagyok a VB-re utazó magyar keretnek, Katarban pedig szeretném teljesíteni az olimpiai kiküldetési szintet. A másik kijutási lehetőség, hogy a világranglistán az első 60-ban kell lenni, jelenleg a 29. vagyok, így bízom abban, hogy ott lehetek majd Tokióban - mondta Helebrandt Máté atléta. 

Tarjányi István a hétvégén még Sao Paulóban vett részt a kerekesszékes világkupa versenyen, és ötödik lett. Csak a későbbi győztestől kapott ki. Neki is nagy segítséget jelent a támogatás. 

- Számomra ez komoly segítséget jelent, mivel a versenyekre Budapestről indulnak a repülők, ahová el kell jutnom, de sokba kerülnek a táplálékkiegészítők, vitaminok is. A célom az, hogy ott legyek a következő paralimpián, és a jelenlegi világranglista helyezés alapján erre megvan az esélyem - mondta Tarjányi István kerekesszékes vívó.

Sportösztöndíjat végül 14 sportágban 9 sportszervezet kapott. A versenyzők között atléták, úszók, asztaliteniszezők és golfozók egyaránt vannak. A város a szenior sportolókra is gondolt, így a Vinibike kerékpárosai és a Nyíregyházi Fókák úszói is támogatásban részesülnek. 

Támogatott sportolók:

Tarjányi István, Kovács Richárd, Szikszai Róbert, Helebrandt Máté, Bakosi Péter, Závaczki Bálint, Szurovcsják Ivett, Hatházi Dóra, Laskai Írisz, Fazekas Csaba, Mokánszki Máté, Sitku Márton, Tóth Fruzsina, Szabó Lili, Tóth Anna, Ádám Dániel, Berencsi Csaba, Berencsi Tímea, Béni Gergő Roland, Tóth Balázs, Sipos Balázs Béla, Kerekes Dóra, Tasi T Dávid, Zsiga Andrea Kinga, Balogh Levente István, Káplár János, Nyíri Villő, Kerekes László, Kindrusz Doroti, Nyisztor Petra, Tucsa Veronika, ViniBike, Botos Boglárka, Nyíregyházi Fókák, Torkos Anett, Osváth Krisztina, Varga Péter Balázs, Agárdy Vilmos    

Kapcsolódó galéria

Sportösztöndíjak átadása