„Találkozások" - a Nyíregyházi Cantemus Kórus 2019/2020 kórusbérletének második előadása
Közreműködnek: 8. oszályosok kamarakórusa, Cantemus Gyermekkar, Pro Musica Leánykar, Cantemus Vegyeskar és a Banchieri Énekegyüttes. (Fotó: archív)

A Nyíregyházi Cantemus Kórus 2019/2020 kórusbérletének második előadására november 9-én 18 órai kezdettel kerül a sor a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében. A „Találkozások" címet viselő programon mai magyar szerzők műveit hallhatja a közönség.

Közülük ketten már sajnos nem lehetnek velünk, Szokolay Sándor hat évvel ezelőtt, Kocsár Miklós idén augusztusban hagyott itt bennünket, de csodálatos műveiken keresztül ismét közel kerülhetnek a hallgatósághoz. Nagy örömünkre azonban a hangversenyen még felhangzó művek szerzői elfogadták meghívásunkat, így Andorka Péter, Csemiczky Miklós, Gyöngyösi Levente és Tóth Péter ott ülnek majd a közönség soraiban. A programban szereplő kórusművek nagy részét kifejezetten a Nyíregyházi Cantemus Kórus énekkarainak ajánlották a szerzők. A különlegesnek ígérkező hangversenyre szeretettel várják a közreműködők (8. oszályosok kamarakórusa, Cantemus Gyermekkar, Pro Musica Leánykar, Cantemus Vegyeskar és a Banchieri Énekegyüttes) a bérlettel nem rendelkező koncertlátogatókat is. Vezényelnek: Szabó Dénes és Szabó Soma

Nyíregyházi Cantemus kórus