Szurkolói ankét - elkezdte a tavaszi szezont a Nyíregyháza Spartacus

 A hagyományokhoz hűen szurkolói ankéttal indította a bajnoki szezont a Nyíregyháza Spartacus. Ezúttal a Continental Aréna aulája volt a helyszín. Elsőként Kozák Attila cégvezető beszélt arról, miért döntöttek úgy, hogy változik a szakmai stáb a téli szünetben. Zoran Spisljak és Purguly Árpád mellett tapasztalatuk, eddigi eredményeik mellett az is szólt, hogy bátran alkalmazzák a fiatal labdarúgókat, a Szpari pedig szeretné, ha minél több nyíregyházi nevelésű lenne a következő években a csapatban. Remélik, hogy hosszú távon megoldást találtak a vezetőedzői posztra.

 

Zoran Spisljak értékelte a felkészülést, mely január 3-án kezdődött. Hat edzőmeccset vívott a csapat, és összesen 53 edzésen illetve foglalkozáson vettek részt a játékosok. Purguly Árpád szakmai igazgató hozzátette, hogy az akadémiával szoros a kapcsolat, és olyan fiatalok kerültek az első csapathoz, akik később meghatározó tagjai lehetnek a klubnak. Kiss Baranyi Sándor akadémiai igazgató kiemelte, ezek a fiatalok még nem kész labdarúgók, számukra nagyon fontos lesz a következő 2-3 év. Makay Robin, a női csapat vezetőedzője arról beszélt, hogy női vonalon is elkezdődött az utánpótlás nevelés, és bízik abban, hogy ezekre a fiatalokra támaszkodva rövidesen megcélozható az élvonalba jutás. Fodor Ferenc csapatkapitány a felkészülést értékelte, és bízik a sikeres tavaszi szereplésben.

 

Három saját nevelésű labdarúgó vehette át az első csapat mezét, Tangel László, Kovács Norbert és Motkó Benjamin. Zoran Spisljak szerint mindhárom játékos olyan képességekkel rendelkezik, hogy hosszú távon a Szpari erősségei lehetnek.

 

Természetesen a szurkolók is kérdezhettek, ahol az infrastruktúra fejlesztés is szóba került. Rövidesen olyan futballaréna építkezése kezdődhet, mely minden nemzetközi követelménynek megfelel.

Dankó László

Fotó:Trifonov Éva