Szúnyoglárva-gyérítés lesz pénteken – Légi és földi irtást végez a Tréner Kft. május 6-án

Május 6-án, pénteken szúnyoglárva-irtást végez a Tréner Kft. Nyíregyházán. A város közigazgatási területén, 280 hektáron légi, illetve 33 hektáron földi irtás lesz, a kora reggeli órákban, szélcsendben. A tartaléknap május 7-e, szombat.

Egy sétát az Erdei Tornapályán vagy egy kis kikapcsolódást a szabadban kellemetlen élménnyé tehet a sok szúnyog a nyári időszakban. Bőrproblémáink legnagyobb részét a különböző rovarok csípései okozzák, ezek közül is a leggyakoribb a szúnyogcsípés. Az általuk okozott csípés maximum néhány napig okoz kellemetlenséget. A megelőzés érdekében már tavasszal érdemes elkezdeni a lárvák irtását, ezt Nyíregyházán már több mint harminc éve a Tréner Kft. végzi.

Légi és földi irtás

A permetezés 2022-ben május 6-án, pénteken kezdődik, a város közigazgatási területén, 280 hektáron légi, illetve 33 hektáron földi szúnyoglárva-irtást végez a társaság a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából. Helikopterrel főleg a mocsaras részeken tudnak irtani, a könnyen elérhető területeken pedig a földi irtást választják a Tréner Kft. szakemberei.

Kiemelt területek

Pénteken a kiemelt területek közé tartozik majd a Sóstói- és a Bujtosi-tavak környezete, a Tokaji úti piac mögötti vizes terület, Borbánya mélyen fekvő részei, az Igrice csatorna és a Kótaji úti szennyvíztisztító környezete, illetve a város mélyen fekvő területei. A gyérítést a kora reggeli órákban, szélcsendben végzik, az elsodródás elkerülése érdekében. Ha az időjárás akadályozná a munkát, akkor május 7-ét, szombatot jelölték ki tartaléknapnak. A védekezésre használt szer természetesen most sem veszélyes sem emberekre, sem pedig a melegvérűekre. A szúnyogok egyik kedvelt helye a vizes edények és hordók a csatornák alatt, így a lakosság ezzel tehet sokat a nyári időszakban, ha ezeket rendszeresen üríti.