Szpari: Koller Krisztián távozóban, többen követhetik

A napokban Mátyus János, a csapat vezetőedzője úgy nyilatkozott, kitart az NB III-ban is a csapat mellett, mert a barátját, Révész Bálint tulajdonost nem hagyja cserben. A kérdés az, hogy a játékosok mennyire lojálisak? Döntésükben inkább a szívükre vagy az eszükre hallgatnak? Koller Krisztiánnal, a Szpari támadójával beszélgetett honlapunk, aki elmondta, saját szemszögéből milyen elhatározásra jutott.

– Ismerjük a kialakult helyzetet, de mi lesz veled, ugyanúgy kitartasz a csapat mellett, mint Mátyus János?

– Kedden tudtuk meg, hogy már biztos, az NB III-ban folytatja a csapat. Mátyus János felhívott, megkérdezte milyen terveim vannak. Elmondtam, hogy ha lehetőségem engedi, akkor én továbbra is az élvonalban szeretnék futballozni. A szerződésem június 30-án így is, úgy is lejár, ugyan opcionálisan egy évvel meghosszabbítható lett volna, de erre vélhetően már nem kerül sor. Hiszem és tudom, hogy korrekt módon tudunk elválni egymástól, mert Révész Bálint tulajdonos úrral eddig is kitűnő, felhőtlen kapcsolatban voltunk. Döntésemben az is megerősített, hogy már voltak érdeklődések irántam az NB I-ből, de erről még korai lenne bármit is mondanom.

– Hogy látod, érzed, mi lesz a többiekkel?

– Csak a személyes véleményemet tudom elmondani, de úgy gondolom, hogy többen is az NB I-ben szeretnének maradni. Barátom, Fodor Ferenc vagy a nagyon jó idényt futó Pekár László is ebben gondolkozik. A télen érkezett külföldi futballisták helyzete is bizonytalan, leginkább azok a játékosok maradnak a klubnál, akik Nyíregyházán élnek családjukkal, így a váltás egy komolyabb döntés lenne részükről, a komfortzónájuk feladása bonyolult helyzetet teremtene.

– Mit gondolsz, két év alatt sikerülhet visszakerülnie az élvonalba a Szparinak?

– Nem ismerem annyira a régió NB III-as mezőnyét, hogy megítéljem, mennyire lenne könnyű vagy nehéz dolga a Szparinak, hogy egy év múlva már az NB II-ben szerepelhessen. Ennek ellenére azt gondolom, ismerve a klub hátterét, Révész Bálint tulajdonos elszántságát, ezzel nem lehet gond. Viszont az NB II már nehezebb falat lenne, főleg akkor, ha a húszcsapatos bajnokság ötletét megvalósítja az MLSZ. Egy ilyen pontvadászat, és a mindenki számára vonzó élvonalba kerülés az összes klub számára komoly feladat lenne, de én bízom benne, hogy két év múlva ismét első osztályú csapata lesz a Szparinak!

nb1.hu