Szoros csatát vívtak a kézis lányok - nagyot küzdött a Kölcsey DSE

KÖLCSEY DSE- FÜZESABONY 34-36 (19-18)

KÖLCSEY: Torkos, Gyúró 5, Hrabina 15/7, Dr. Tilki 4, Kelemen, Silye, Papp 3. Csere: Csikós, Varga F., Katona K. 2, Hruska 2, Tóth 3, Varga D., Katona B., Juhász.

Edző: Hadobás István.

Nagyon készült a mezőny kiemelkedően legjobb csapata elleni fellépésre a Kölcsey DSE NB-II-es női kézilabda együttese. Bizonyítani szerették volna, hogy nem volt véletlen az előző fordulókban nyújtott jó teljesítmény, ráadásul új mezüket is méltóképpen szerették volna avatni. Ennek megfelelően kezdtek és mindenki meglepetésére teljesen egyenrangú partnerei voltunk az eddig 100 %-os Abonynak. Ritkán látott nagy iramot diktált mindkét csapat, egyetlen perc üresjárat nem volt. Hogy milyen nagyszerű teljesítményt nyújtottak a nyíregyháziak, bizonyítja, hogy a gólgazdag első félidő végén 19-18-as előnnyel fordulhattak a mieink!

- Ha lehet, még rátettek a csapatok egy lapáttal, az NB II-ben ritkán látható magas színvonalat hozott a második félidő is. Remek játékkal általában mi vezettünk 2-3 góllal, de az ellenfél a játékrész közepén utolért bennünket. Öldöklő iram, hatalmas taktikai csata folyt az utolsó etapban is, amely a vendégek minimális előnyével zárult. Régen játszottunk ilyen jól! A nagyszerű ellenfél méltó partnerei voltunk, az abonyiak is elismerték, pontot érdemeltünk volna, de így is büszkék lehetünk remek játékunkra! Hrabina ismét onotta a gólokat, Gyúró és Papp óriási védőmunka mellett támadásban is jeleskedtek, Tilkit nemcsak góljai, de rengeteg gólpassza is dicséri, Tóth, Katona és Hruska is nagyszerű dolgokat produkáltak, de Kelemen és Silye is minden elismerést megérdemelnek - értékelt Hadobás István edző. 

Az Ifi csapat is kiválóan játszott és 37-20-ra nyert az erős vendégek ellen.