Szombaton streetball - Még lehet nevezni

Ismét Nyíregyháza az egyik helyszíne a Streetball versenysorozatnak. Szombaton benépesül a Kossuth tér kosarasokkal. Több korosztályban hirdetnek győztest. 

A streetball a kosárlabdázás őshazájából, az Amerikai Egyesült Államokból indult el hódító útjára. Grundon, utcán és parkolókban játszották és játsszák ma is ezt a 3-3 elleni játékot egy palánkra. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat, nincsenek bonyolult szabályok- az egyetlen cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék. Kőbánya és Szombathely után Nyíregyházára ér a Streetball sorozat. Június 10-én szombaton a Kossuth téren újból pattoghat a labda. Több korosztályban hirdetnek győztest, már 10 éves kortól nevezhetnek csapatok külön a fiúknál és a lányoknál. Van nyílt kategória és 35 év feletti korcsoport is. 

- Tavaly nálunk volt a legtöbb csapat, szeretnénk ezt a csúcsot megdönteni. Ez egy nagyon jó közösségépítő, családi program - mondta Dr. Mohácsi Máté a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója.  

Hazánkban 1993-ban rendeztünk először utcai kosárlabda bajnokságot. Akkor még egy helyszínen, de hatalmas sikerrel. Azóta a helyszínek száma növekedett, minden évben több és több csapat vesz részt a versenyeken, Vegyes csapatok is indulhatnak, ebben a kategóriában legalább egy ellenkező neműnek mindig a pályán kell lennie. A nevezési díj felét a Megyei Kosárlabda Szövetség magára vállalta. Ez alól kivételt képeznek a legkisebb versenyzőink a Kenguru kategória sportolói, hiszen a nevezés számukra továbbra is ingyenes. 

- A keleti régióban csak nálunk lesz verseny, bízunk abban, hogy határon túlról is érkeznek nevezők.  Keleten nagyon szeretik a kosárlabdát, a legjobbak pedig a fináléba juthatnak - mondta Szobi Dániel, a Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője. 

Nevezni online lehet csütörtök éjfélig. A csapatok regisztrációja szombaton reggel 8-kor kezdődik a helyszínen található versenyirodán. Ezután 9-kor kezdődnek a 17 kategória megmérettetései. A budapesti döntő minden évben a záró esemény, ahová a kategória győztesek jutnak tovább. A mérkőzések mellett kiegészítő programok és dobóversenyek is színesítik a napot.