Teltház előtt jubilált a Tánctanoda
Fotó: Csutkai Csaba

A hét végén mutatta be a nyíregyházi műhely 10 éves jubileumi gálaműsorát Mesevilág címmel a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán. A két felvonásos gála közel 100 szereplője 3 éves kortól a 70 évesig mind látható volt a műsorban.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat Sikentáncz Szilveszter az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke, Örökös Aranysarkantyús táncos és a Népművészet Ifjú Mestere.- nyilatkozta Antal Roland a Tánctanoda alapítója, művészeti vezetője.

Mit is jelent a Tánctanoda életében ez az elmúlt 10 év?

Felsorolni sem lehetne, hogy mennyi minden történt az együttes életében. Az alkotópár és a táncosok egy olyan különleges Mesevilágba kalauzolták el a nézőket, mely bemutatja a mögöttük álló munkásságukat, hitvallásukat. Egy különleges kétfelvonásos színpadi alkotásban kelt életre ez a 10 év.

A műsorban közreműködött Kácsor-Ignácz Gabriella, Kácsor István, Bíró István, Olajos Gábor és a Szikes Zenekar. Az előadás zenekari kísérője a Bürkös Zenekar volt.

Mint minden rendezvényünk, ez a műsor sem jöhetett volna létre a támogatók nélkül. Köszönjük a Móricz Zsigmond Színháznak, hogy a nagyszínpadon léphetünk fel, és a színház valamennyi dolgozójának az egész napos munkáját. Köszönjük a Csoóri Sándor Alapnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptáncegyesületnek, a Fiatalok Magyarország Jövőjéért Egyesületnek, a Karfa Kft-nek a támogatást. Szeretettel köszönjük Puskás Lászlónak és feleségének Erika mamának a töretlen és áldozatos segítségét!

Végül, de nem utolsó sorban, szeretettel köszönjük a táncosok szüleinek, az évek óta tartó támogatást. Hálásak vagyunk, hogy megtisztelnek bennünket azzal, hogy gyermekeik nevelésében részt vehettünk és vehetünk. Sok közös élményt, örömöt, jókedvet élhettünk át már és bízunk benne, hogy sok ilyen év áll még előttünk!

Forrás: Tánctanoda