Szombaton Nyuszifutás az Atlétikai Centrumban

Két év szünet után ismét megrendezik a Nyuszifutást. Szombaton az Atlétikai Centrumba várják a mozogni vágyókat. A szervezők számos érdekes programmal készülnek. 

Ugrálóvár, cukorágyú és élő csocsó. Csak néhány a kiegészítő programok közül, mellyel készülnek a Nyuszifutás szervezői. 29. alkalommal tartják meg április 16-án 10 órától a rendezvényt. A helyszín ezúttal az Atlétikai Centrum lesz. Több korosztályban indítják a futásokat, és 400 métert kell teljesíteni. 

- Nem igazi versenyről van szó, hanem egy jó hangulatú, közös délelőttről. Sokan még nem is voltak az Atlétikai Centrumban, most kipróbálhatják ezt az új létesítményt - mondta Dajka László főszervező. 

Az ünnepélyes megnyitó után az óvodások teljesíthetik először a távot, majd a kisiskolások, a nagyobbak és a családok következnek. A tervek szerint az Atlétikai Centrum szabadtéri pályáján tartják a Nyuszifutást, de amennyiben esik az eső, a csarnokban lesz az esemény. Kategóriánként az első három helyezett érmet kap, bár ezúttal az eredmény másodlagos. A járvány miatt az előző két évben nem lehetett megrendezni a Nyuszifutást, ami az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező szabadidős esemény Nyíregyházán. 

- Mi szervezők is nagyon izgulunk, mert az elmúlt két évben nem tudtunk szabadidős programokat tartani, így a Mikulásfutás és a Nyuszifutás is elmaradt, nagyon várjuk már a szombatot – tette hozzá Dajka László. 

Egy-egy ilyen szabadidős rendezvény jó alaklom arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a sporttal. Egykoron Bakosi Péter és Helebrandt Máté is Nyuszifutáson vett részt először.