Szombaton kiderül, hogy melyik dal lesz az év magyar slágere – Hajrá Tortuga!

Döntőjéhez érkezett A Dal 2020: március 7-én kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből, melyik mű nyeri el az év magyar slágere címet. A győztes 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

A döntőben az alábbi előadók dalai versenyeznek: Ember Márk – Tovább , Fatal Error – Néma, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért, Nene – Későre Jár, Rácz Gergő, Orsovai Reni – Mostantól, Takács Nikolas – Csendbeszéd, Tortuga – Mámor tér 3., Turbo – Iránytű.

A döntőben az is kiderül, hogy ki nyeri A Dal Akusztik online szavazást és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának elismerését. A dalok akusztikus feldolgozásaira március 4-én éjfélig még lehet szavazni az alábbi oldalon, az Akusztik menüpont alatt.

A második elődöntőben átadták a A Dal 2020 Legjobb dalszöveg írója különdíjat, amelyet Molnár Tamásnak ítélt a szakmai zsűri a Készen állsz című dalért. A számot a versenyben Pál Dénes adta elő. A Dal 2020 Felfedezettje különdíjat idén a Tortuga kapta. A díjazottak a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának a díját is megkapták.

A Dal döntője után is 21.45-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.

A Dal 2020 Döntő március 7-én szombaton 19.35-től lesz a Duna Televízió és a Duna World műsorán.

 

Forrás: hirado.hu