Szombaton kezdődik a tavaszi gyermekvasutas tanfolyam

Január 27-én, vasárnap Széchenyihegy állomáson nagysikerű nyílt napot tartottak, ahol kicsik és nagyok egyaránt betekinthettek a kisvasutasok munkájába, valamint több különleges járművet is kipróbálhattak. A lelkes látogatók közül többen itt határozták el, hogy jelentkeznek gyermekvasutasnak.

A képzés során a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. A leendő gyermekvasutasok heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat, szolgálják a Gyermekvasutat és főként az utasokat. Természetesen mindeközben az általános iskolájukban is jó eredményt kell produkálniuk.

A tanfolyamra olyan negyedik, ötödik vagy hatodik osztályosok jelentkezhetnek, akiknek a tanulmányi átlaga legalább négyes; a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra; továbbá a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük hozzájárul a jelentkezéshez. A négyhónapos képzést követően a gyerekek a nyáron állhatnak először szolgálatba. Aki nem jut be a tavaszi tanfolyamra, az októberben induló őszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

További információ a jelentkezésről és a tanfolyamról:
www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/tanfolyam201902/

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.