Szombat délután elstartolt a kilencedik Michelin Bringafesztivál Nyíregyházán
Michelin Bringafesztivál Nyíregyházán!

Szombaton délután elstartolt a kilencedik Michelin Bringafesztivál Nyíregyházán. Az idei vidám kerekezés megmozgatta a családokat, a fiatalokat és az idősebbeket is. A mottó továbbra sem változott, Közlekedjünk együtt biztonságban, vigyázzunk egymásra.

Már kora délelőtt sokan regisztráltak Nyíregyháza legnépszerűbb bringás rendezvényére. A Kossuth tér egész délelőtt Till Attila poénjaitól volt hangos, a népszerű műsorvezető évek óta vendége a nyárindító kerékpáros bulinak. A fesztivál startja előtt Dr. Kovács Ferenc polgármester és Dr. Nemes Attila a Michelin Hungária kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket.

A polgármester örömmel mondta, hogy Nyíregyházán az elmúlt éveken sikerült hálózatba rendezni a kerékpárutakat, és újak is épültek, így azok, akik szívesen tekernek, összesen 71 kilométer hosszan élvezhetik a bicikliutakat. A multinacionális cég ügyvezetője pedig egy újdonságról számolt be, a színpadon bemutatott elektromos biciklimárkára is ők gyártják a gumiabroncsokat. A biciklis had a jól megszokott terepen mozgott, a Luther utcától egészen Sóstóig teljes védőfelszerelésben indult neki a távnak.

A bringafesztivál kísérőprogramjaiban sem csalódhatott senki, a belvárosban a gyerekektől kezdve, az extrém sportokat kedvelőkig, mindenki jól szórakozhatott. Volt bringabalett a színpadon, látványos triál bemutató, sok-sok zenével tarkított műsorszám, közlekedésbiztonsági játékok és értékes nyeremények.   

Kapcsolódó galéria

Michelin Bringafesztivál 2019 - Vidám Kerekezés