Szombati programkavalkád: Fakanál Fesztivál, Gyereket a magasba! és a Jóga Nemzetközi Napja

Színes programokkal várják a nyíregyháziakat június 10-én szombaton. Nyíregyháza és Nyírszőlős Egyesületének 50. évfordulója alkalmából egész napos Jubileumi Fakanál Fesztivált tartanak, városunk csatlakozik a Gyereket a magasba! flashmobhoz, a Jóga Nemzetközi Napját pedig a Nyíregyházi Egyetemen szervezik.

Több színes programmal is várják a nyíregyháziakat június 10-én, szombaton. Délelőtt 9 órakor kezdetét veszi a Jubileumi Fakanál Fesztivál. Nyíregyháza és Nyírszőlős egyesítésének 50. évfordulója alkalmából egész napos kulturális, gasztronómiai, szórakoztató és sportprogramokkal várják az érdeklődőket. A sztárvendég a Folkbeat lesz, akik este 8 órától élő nagykoncertet adnak, 10 órától pedig tüzijáték koronázza meg az egészen éjfélig tartó fesztivált. Az esőnap június 11-e.

A délelőtt folyamán városunk is csatlakozik az országos Gyereket a magasba! programhoz. Nyíregyháza immáron 5. alkalommal vesz részt az eseményen, idén is a Robinson domb lesz a helyszín. Az idei gyermekemelés különlegessége egy közös flashmob, melyet országszerte határon innen és túl fogják a résztvevő családok eltáncolni, majd a koreográfia végén a magasba emelni gyermekeiket, 11 órától. De 10 és 13 óra között ugrálóvár, Pepi bohóc, cukorágyú, kézműves foglalkozás, csillámtetoválás, arcfestés és élő mesefigurák várják az érdeklődőket, valamint fellép a Kerekerdő Óvoda Így tedd rá! tánccsoportja, akik már hetek óta készülnek előadásukra.

Szombaton a Jóga Nemzetközi Napjához is csatlakozik Nyíregyháza. 17 órától a Nyíregyházi Egyetem parkjában jógagyakorlást fog vezetni Dr. Szabó Sándor jógaoktató a Környezettudományi Intézet professzora. Az Egyesült Nemzetek Szervezete a nyári napforduló időszakát a Jóga Nemzetközi Napjának nyilvánította, elismerve ezzel, hogy a jóga az emberiség egyetemes hagyományának része, ami hozzájárul az egészség és a boldogság megvalósulásához.