Jön a Slovakia Ring

A hétvégén folytatódik a 2023-as kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert ezúttal a Slovakia Ringen szeretné gyűjteni a pontokat. Bár a múlt hétvégére tervezett magyarországi verseny elmaradt, a Révész Racing úgy döntött a hazai drukkereket egy közönségtalálkozóval örvendezteti meg, ezért a Rabócsiringen találkozhattak a drukkerek Norbival és a csapattal, a legszerencsésebbek pedig be is ülhettek a magyar pilóta mellé néhány kör erejéig.  

- Sajnos a Hungaroringen idén nem versenyezhettünk, ezért a magyar szurkolók számára most a legközelebbi versenyhelyszín a Slovakia Ring. Bízunk abban, hogy sokan szurkolnak majd nekünk a hétvégén, és sikerül győzelmekkel meghálálnunk mindezt. Remélem műszaki hiba ezúttal nem hátráltat bennünket, a Rabócsiringen remekül működött Balu. Bár a nyitóversenyen esőben is nagyon gyorsak voltunk, száraz pályán jobban szeretek versenyezni, az előrejelzés viszont most is változékony időt mutat – mondta Kiss Norbert.  

Az már a szezon előtt látszott, hogy idén is a német Jochen Hahn lehet az egyik fő rivális, aki 45 pontot szerzett az első versenyen Misanoban, és vezet összetettben. A második helyen a spanyol Antonio Albacete áll 39 ponttal, míg a harmadik a 36 pontos Kiss Norbert. A HUMDA által is támogatott magyar versenyzőnek nagyon jók az emlékei a Slovakia Ringről, egy éve mindkét időmérőn a leggyorsabb volt, és a négy versenyből hármat megnyert! A pálya közel 6 km hosszú, 14 kanyar tarkítja. 

Szombaton 13.30-kor kezdődik az első, 17.00-kor a második verseny. Vasárnap 12.50-kor indul a harmadik, majd 16.20-kor a negyedik futam.