Szombati második felvonás - A Kassa ellen játszott a Nyíregyháza
Fotó: Trifonov Éva

Szombati második edzőmérkőzésén a Kassa ellen lépett pályára a Szpari.

Nyíregyháza Spartacus – Kassa 1-2 (1-1)

Nyíregyháza: Fadgyas – Svedyuk, Fodor, Jánvári, Galambos, Farkas, Vasiljevic (Kalocsai 46.), Kártik(Gincsai), Ötvös, Lukács (Hamed 55.), Hornyák

vezetőedző: Gálhidi György

A találkozó eleje mezőnyjátékot hozott, elsősorban szögletek után kerültek veszélybe a kapuk. A 16. percben aztán vezetést szerzett a Kassa, egy labdaszerzés után Robinson juttatta előnyhöz a vendégeket. A folytatásban mindkét csapatnak voltak helyzetei, de az egyenlítésre a 40. percig kellett várni, ekkor Ötvös Bence egyenlített egy szabadrúgás után, 1-1. Három perccel később Kártik-Hornyák összjáték után előbbi 10 méterről a kapufát találta el.

Fordulás után a Spartacus előtt alakult ki az első helyzet, Galambos beadása után Kártik lőtt, nagyot védett a szlovákok kapusa, majd a kipattanó után Fodor vágta fölé a labdát. A 75. percben Ötvös vette észre, hogy kint áll a Kassa kapusa, félpályáról kapura ívelt, de fölé ment a labda. A másik oldalon nagy helyzet maradt ki, majd a 70. percben egy remek Kalocsai-Hornyák összjáték után Kalocsai a kapus mellett is eltolta a labdát, de a gólvonalról mentettek a védők. A 88. percben aztán egy szöglet után megszerezte második gólját a Kassa, így 2-1-re megnyerte a találkozót.