Ez nagyot fog szólni: a 15. Tavaszi Nagykoncert a szólistáknak is teret ad!

A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar május 13-án este 6 órától a Kodály Zoltán Általános Iskola nagytermében rendezi meg 15. Tavaszi Nagykoncertjét – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. A Liszt-díjas magyar trombitaművész, Bakó Levente, a zenekar művészeti vezetője és karmestere kiemelte, a „Szólista parádé” című zenei előadáson ifjú tehetségek is bemutatkoznak.

A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar 37. Újévi Nagykoncertje utáni legnagyobb eseményére, a 15. Tavaszi Nagykoncertjére készül, amely május 13-án este 6 órától lesz a Kodály Zoltán Általános Iskola nagytermében – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. Bakó Levente, a zenekar művészeti vezetője kiemelte, a „Szólista parádé” című zenei előadás különlegessége, hogy a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékei, akik az elmúlt évek során az együttes szerves részévé váltak, most lehetőséget kapnak arra, hogy szólóban is megmutassák tehetségüket.

„Három éve vagyok a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zenekari gyakorlatvezető tanára, a növendékek a szakiskolában órarendszerűen jönnek a nagyzenekar próbáira, és mivel már az együttesbe is beépültek – 4 évente változnak, de vannak visszajárók is –, ezért nekik is lehetőséget adtunk, hogy szólóban játszanak, illetve csodálatos kollégáim, akik munka mellett vállalták, hogy felkészülnek szólista produkciókkal, így egyben, kerekben, egészben játszunk majd”

– mondta Bakó Levente, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar művészeti vezetője, karmestere. A zenekar vezetője, aki maga is mélyen kötődik a zenekarhoz és a tagokhoz, ezúttal a konferanszié szerepét is magára ölti, kedves történeteket oszt majd meg a közönséggel, hogy még közelebb hozza egymáshoz a zenészeket és azokat, akiknek szeretnék átadni az élményt. Dr. Ulrich Attila a sajtótájékoztatón kiemelte, egy város kulturális fejlődésének a lehetősége abban is áll, hogy a koncert fórumok már több évtizede fenntartják és folyamatosan fejlesztik a zenei életet, külön örömét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy tehetséges fiatalok is bemutatkoznak a közelgő eseményen.

„Sok fiatal hölgy és úr – középiskolás gyerekekről beszélek – játszik most a fúvós zenekarban, akik a pályájukat valószínűleg a zenei világban képzelik el. Ha a fiatalok olyan kiváló mentoroktól tanulhatnak, mint Bakó Levente, vagy tapasztaltabb zenésztársaiktól, akkor remek esélyeik lesznek bejutni a zenei főiskolákra és elérni álmaikat a zene világában. A városvezetés mellett a zenei szakemberek is odafigyelnek a fiatalokra és arra, hogy milyen a jelen helyzet és milyen lehetőségeik lesznek a jövőben”

nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester, Nyíregyháza MJV. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is sikereket zsebel be koncertjeivel és mazsorett csoportjával. Legutóbb Tunéziába látogattak, és nemsokára Olaszországba készülnek, de közben még júliusban Sóstón, a Krúdy Vigadó előtti téren is szórakoztatják zenéjükkel a nagyérdeműt. A zenekar folyamatosan új kihívások elé néz, ám minden fellépés és utazás új lendületet és inspirációt ad az együttes tagjai számára, hogy továbbra is magas színvonalon képviseljék a magyar zenei és kulturális örökséget itthon és külföldön egyaránt.