Két távozó a Nyíregyháza Spartacusnál - Változik a Szpari kerete

Két játékossal közös megegyezéssel szerződést bontott a Nyíregyháza Spartacus. Gyurján Bence két éve tért vissza a Szparihoz, és bár sérülés hátráltatta, negyven bajnokin lépett pályára, főként az előkészítésben jeleskedett és 2 gólt szerzett. Ősszel 9 találkozón kapott lehetőséget.

Szintén felbontották a felek Kártik Bálint kontraktusát is. A középpályás 2016-ban érkezett Nyíregyházára, és több mint 130 NB-II-es találkozót játszott Spartacus mezben, ezeken 16 gólt lőtt. Idén ősszel 14 meccsen játszott, kétszer pedig a Magyar Kupában szerepelt, és a Lőrinci ellen két gólt szerzett. 

Az is eldőlt, hogy nem utazik edzőtáborba a csapat. 

- A Covid után visszatérők folyamatosan dolgoznak majd, hogy visszanyerjék erejüket, és a keret többi tagja is egyéni edzéstervet kapott, majd két hét múlva online tréningek lesznek. A közös munkát január 3-án kezdjük, ekkor mindenki átesik egy tesztelésen, de elővigyázatosságból az első napokban külön csoportokban dolgozunk majd a játékosokkal. Edzőtáborba nem utazunk, kockázatos is lenne most ilyen körülmények között, és minden adott ahhoz itthon is, hogy felkészülhessünk a rajtra. Egyedül a műfű az ami kicsit zavaró, ez jobban terheli az ízületeket, az izomzat egy részét, ezért jelenleg is keresünk olyan ősgyepes pályát, ahol valódi füvön is dolgozhatunk - mondta Gálhidi György vezetőedző. 

A bajnokság január végén folytatódik, az első ellenfél a Soroksár lesz hazai környezetben.