Szlovákiában a kosarasok
Újabb nemzetközi tornán lép pályára csütörtöktől szombatig a Marso-Nyíregyháza. A férfi kosarasok Szlovákiába utaztak. A szerb Jovanovic-ot tovább teszteli az együttes.

Nikola Jovanovic-ot több alkalommal is tesztelte már a Marso-Nyíregyháza, legutóbb azon a kassai tornán is, melyen részt vett a férfi kosárlabdacsapat. A hétvégén újabb megmérettetés következik, ezúttal Svitben, ahol egy szlovák és két cseh együttes lesz a nyírségiek ellenfele. Sitku Ernő szakmai igazgató abban bízik, tovább javul a csapat játéka.

– Elég sok taktikai anyagot zúdítottam rá a csapatra a felkészülés első időszakában. Nincs más lehetőségünk. Vagy olyan játékosokat alkalmaz egy csapat – sok pénzért –, ahol egy-egy ellen megoldják a kosarasok a feladatokat maguktól, vagy egységes csapatként ér el eredményeket. Mi az utóbbi utat választottuk, ehhez viszont több idő kell – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató, Marso-Nyíregyháza.

A csapat vezetése továbbra is keres egy ideális légióst, aki gyors és jól dob. Több jelölt is van, így amennyiben Jovanovic mégsem felel meg, a jövő héten már újabb kosaras csatlakozhat a kerethez. Elkészült a bajnoki menetrend is, a Nyíregyháza az első fordulóban a MAFC ellen lép majd pályára.

Dankó L.