21. győzelméért és a bajnoki címért harcol Nagy Márk
Magyar Bajnoki címmérkőzésen lép a kötelek közé Nagy Márk. A nyíregyházi bokszoló Szentesen szeretné folytatni jó sorozatát.

Harmadszor futnak neki a felek a középsúlyú profi magyar bajnoki címnek. A nyíregyházi Nagy Márk és Micskó Sándor meccse az előző két alkalommal sérülés, illetve betegség miatt végül elmaradt, most viszont Szentesen végre megmérkőzhetnek a felek. Márk mérlege eddig makulátlan, mind a 20 meccsét megnyerte, ebből 11-et kiütéssel. A WBO szervezet ifjúsági világbajnoka az előkelő ötödik helyen áll a ranglistán, és jó formában van.

Közel száz menetet kesztyűztem a nyíregyházi srácokkal, akik között voltak balkezesek is, így aztán sokat tudtam gyakorolni, mit kell tenni egy balkezes bokszolóval szemben. Jön majd előre, próbál tapadni, hangsúlyos ütésekkel operál, így résen kell lennem, hogy ne nyeljek be felesleges ütéseket. Technikailag jobb vagyok, az dönt majd, hogy ki tudja inkább ráerőltetni az akaratát a másikra. Az is benne van, hogy nem megy végig a tíz menet. A kiütésre azért sem teszek fel mindent, mert így nem okoz plusz frusztrációt, ha telik az idő, és nem jön össze – mondta Nagy Márk, akinek edző édesapja, Nagy Lajos a példaképe. Utóbbi volt egykoron felnőtt magyar bajnok. A Nagy Márk–Micskó Sándor meccs mérlegelését pénteken este tartják, majd szombaton a ringbe lépnek a felek.

Dankó László