Színes, érdekes programok várják a diákokat szeptemberben a Vécseyben
Fotó: Illusztráció

Színes, érdekes programok várják szeptember végétől a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének diákjait. Szív Világnapja, Érkerti családi nap, valamint a Vécsey-hét eseményei közül választhatnak a gyerekek és a szülők.

Szeptember utolsó vasárnapja a Szív Világnapja. Mivel a Vécsey Károly Tagintézményben a pedagógusok nagy hangsúlyt fektetnek a tanulók egészségtudatos nevelésére, így idén sem maradhatnak el az egészséges életmódra nevelő programok. 2019. szeptember 27-én, pénteken a gyerekek előadásokat hallgathatnak meg a szív és érrendszeri megbetegedésekről, és azok megelőzési lehetőségeiről.  A preventív foglalkozások során a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár segítségével ismert és elismert sportemberek látogatnak az iskolába és segítik a megelőző munkát. Ebben a tanévben a Nyíregyháza Tigers amerikai futball csapat tagjai vendégeskednek 10 órától a Vécseyben, ahol közös tornával, játékbemutatóval buzdítják sportosabb életre a gyermekeket.

2019. szeptember 28-án, szombaton tartja az iskola a hagyományos,  Érkerti családi-, egészség-, és pályaorientációs napot, amelyet  idén a BRINGAVÁROS - Nyíregyháza rendezvénnyel egy időben és helyszínen rendeznek meg. A nagy sikerű iskolai rendezvényhez most kapcsolódik Nyíregyháza Megyei Jogú Város BRINGAVÁROS eseménye, a Bringa Piknik keretein belül. A délelőtt során fellépnek az iskola tanítványai, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. A  VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár modern tánc,- és  hagyományőrző csoportjai is színesítik a rendezvényt . A legkisebbek megtekinthetik a Burattino Bábszínház, és Pancsi bohóc produkcióját, kikapcsolódhatnak a gyermekfoglalkoztatóban, és az ugrálóvárban. A  pályaválasztás előtt álló diákok pedig  a szakmák és a mesterségek bemutatóján tájékozódhatnak , valamint megismerkedhetnek a  nyíregyházi középiskolák lehetőségeivel. A családokat sportversenyek és játékos elfoglaltságok várják. A programot ételkóstoló és egészségügyi mérések teszik teljessé.

A családi napon 9-12 között, míg a Bringaváros rendezvényein 9-től 14 óráig vehetnek részt az érdeklődők.

Érdekes programok 2019. szeptember 30 –és  október 4. között is várják a Vécsey iskola tanulóit.  Ekkor rendezzük meg a Vécseys hetet névadónk tiszteletére. Az 1990-es névfelvétel óta hagyomány a Vécsey Tagintézményben a Vécseys hét, amely minden évben az október hatodikai heten kínál elfoglaltságokat. A Vécseys hét idén szeptember 30-án kezdődik. Ekkor Vécsey kupa néven meghívásos labdarúgó tornára kerül sor hat nyíregyházi iskola csapatainak részvételével. A program szerdán az iskolai megemlékezéssel, koszorúzással, és a délután folyamán városi tanulmányi versenyekkel folytatódik. Játékos irodalmi-nyelvi vetélkedőt szervezünk 4. évfolyamos csapatoknak, Angol nyelvi akadályversenyt a legnagyobbaknak, Játékos történelmi Ki mit tudot hetedikeseknek, játékos komplex természettudományi versenyt 7-8.-os csapatoknak, és informatika megmérettetést két korosztályban a felső tagozatosoknak. Csütörtökön a Diákönkormányzat délutánjára és az állatok világnapjáról való megemlékezésre kerül sor. A hét lezárásaként pénteken az osztályaink tanulmányi kirándulásokon vesznek részt.

A programokrók bővebb információ kapható a 42/512-814-es telefonszámon.