Szigligeti élményvadászat – Együtt táboroztak a kertvárosi iskola és a Móricz diákjai

Augusztus közepén a kertvárosi iskola diákjai és a móriczos gyerekek együtt vették birtokba a Szigligeti Gyermeküdülőt. A táborozók beszámolója.

A 3-tól 8. osztályosig mindenki nagyon jól érezte magát. A közös élmény és játék, a sok program összekovácsolta a közel 100 fős csapatot.

Több gyermek most járt először a Balatonnál, számukra még nagyobb élmény volt felkeresni ezt a csodálatos helyszínt.  

Az időjárás nem volt mindig kegyes hozzánk, de nem tudott minket eltántorítani attól, hogy élvezzük a nyaralást. Volt úgy, hogy a víz melegebb volt (23 oC), mint a levegő hőmérséklete. A tőkés récéken kívül csak mi fürödtünk a Balatonban. A felettünk elröpülő hattyúpár is csodálkozva tekintett le a bátor lubickoló csapatra. A sárvári gyógyfürdőben a villámlás kergetett ki minket a medencéből.

A Szigligeti várnak és a szigligeti fagylaltnak párja nincs.  Gyönyörű a táj, a kilátás, mindenkinek csak ajánlani tudjuk; megérte az erőfeszítés, a mászás.

A motorcsónakázás életre szóló élmény volt mindenkinek. A kikötőtől a táborig vezető utat  teli torokból, vidáman énekelte végig a csapat.

Meglátogattuk a Festetics kastélyt, amelynek szép parkjában sétáltunk és lovas-kocsikáztunk.  

Sok születésnap jutott erre a hétre, ezekről sem feledkeztünk meg.

Az egész hetes aktív pihenést mozgással zártuk: péntek este diszkót rendeztünk.

Megérte a hosszú út! Hazafelé repült az idő, ahogy a buszon szundikálva próbáltuk kipihenni ennek a fantasztikus nyaralásnak a csodálatos élményeit.

A résztvevők szerint egy nagy hibája volt a szigligeti táborozásnak: hogy csak egy hétig tartott.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki lehetővé tette ezt számunkra.