Szigligeten a kertvárosi iskola diákjai – Izgalmas programok csodálatos környezetben

A Kertvárosi Iskola táborozóinak beszámolója.

Iskolánkban évek óta hagyomány a balatoni  táborozás, melyet  a gyerekek nagy örömmel várnak. Minden tanuló számára  kiváló lehetőség, hogy csodálatos környezetben, a szigligeti gyermeküdülőben tölthessen el egy hetet, melynek során a  balatoni fürdőzés mellett számos izgalmas program várja.

Már az első naptól kegyeibe fogadott minket az időjárás, hiszen megérkezésünket követően  megmártózhattunk a Balatonban. Kedden Sárvárra utaztunk - az élményfürdőben töltöttük el  a napot. Szerdán várt ránk a Festetics kastély Keszthelyen, melynek megcsodálhattuk gyönyörű parkját, séta-kocsikázhattunk a városban, valamint megtekintettük a Vadászati Múzeumot.

Évről évre meglátogatjuk a szigligeti várat, ahonnan csodálatos balatoni panoráma tárul a szemünk elé. A gyerekek  beszámolója alapján  a legizgalmasabb program a badacsonyi gyorshajó kirándulás volt. Ennek során az adrenalinszint hihetetlen magasságokba emelkedett, amikor a hajók a Balatonon száguldoztak. A felejthetetlen és balesetmentes hetet egy  jó hangulatú diszkóval zártuk.

A táborban tartózkodó két intézmény, a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Kertvárosi Tagintézményének  diákjai és pedagógusai  az együtt átélt élmények hatására  igazi  kis közösséggé kovácsolódtak össze. Mindezért köszönet a tábor minden dolgozójának, elsősorban  Dr. Hudákné Fábián Nóra táborvezetőnek, aki  minden évben óriási lelkesedéssel , szeretettel  és odafigyeléssel tesz meg azért mindent, hogy ezek az élmények maradandóak legyenek.