SZEZONZÁRÁS – Szeptember 3-ig még teljes kapacitással fogadják a vendégeket a nyíregyházi fürdők
Fotó: Trifonov Éva

A nyár utolsó hetében, egészen szeptember 3-ig teljes kapacitással fogadja a vendégeket a nyíregyházi Parkfürdő. A szezon végezetével szeptember 4-től az Aquarius Élményfürdő valamennyi szolgáltatása változatlanul igénybe vehető, illetve szeptember 10-ig a Parkfürdő területén található családi medence, az 50 méteres versenymedence, valamint a mellette található tanmedence továbbra is üzemel majd. A Tófürdő pedig szeptember 13-ig, szerdáig fogadja a fürdőzőket.

Önfeledt strandolók élvezik a nap utolsó nyári sugarait a Sóstói Parkfürdőben. Ez a kép nem volt jellemző a júniusi időszakra Podlovics Lajos szerint, aki elmondta, hogy az évszak elején nem voltak kedvezőek az időjárási viszonyok. Úgy látszik júliusra már megérkezett az igazi forró nyár, mely kisebb megszakításokkal remélhetően augusztus végéig kitart.

„A július és különösen az augusztus olyan időjárást hozott, mellyel minden strandüzemeltető számol. Azt kell mondanom, hogy bár még minden számot nem látunk, de úgy néz ki, hogy a tervezett vendégszámok be fognak jönni. Ez is azt bizonyítja, hogy a fürdők kedvelt turisztikai célpontok, melyeket szeretnek mind a nyíregyháziak, mind a turisták, akár a külföldről érkezők.” – mondta el a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési igazgatója.

A fürdő felépítése évről-évre lehetővé teszi, hogy komplex szolgáltatást nyújtson a látogatók számára, mely minden korosztálynak, családoknak, baráti társaságoknak kellemes kikapcsolódást jelent.

„Ami külön vonzó, az a zöldfelület, mely különösen nagy ápolást és erőt igényel. Természetesen a medencék esetében is igyekszünk, hogy minden rendben legyen és biztonságban tudjanak fürdőzni a hozzánk érkezők. Összességében ez egy jó turisztikai attrakció és termék, melyet szeretnek a vendégek” – tette hozzá Podlovics Lajos.

A hűvös idő beköszönte miatt a Parkfürdő teljes kapacitással szeptember 3-ig, vasárnapig fogadja a vendégeket.

„Ezt követően szeptember 4-től a családi medence és az 50 méteres úszómedence lesz elérhető. A belépés az Élményfürdő felől lesz lehetséges. Ezt kb. szeptember 10-ig tudjuk működtetni, a későbbiekben ahogyan alakul az időjárás, meglátjuk, hogy milyen ütemben fogjuk ezeket is bezárni. Az utolsó éjszakai fürdőzés ma este lesz. Szeptember elejétől a korábban megszokott kedvezmények újra elérhetőek lesznek a vendégek számára” – nyilatkozta Podlovics Lajos.

A Tófürdő 2023. szeptember 13-ig, szerdáig fogadja vendégeit. Az ősz első hónapjában 09.00 – 19-00 óráig tart nyitva, tekintettel arra, hogy már korábban sötétedik, mely okán a 16.00 órától váltható délutános jegyek a 18.00 órától érvényes belépőárakkal válhatók meg.