Szezonzárás előtt a hokisok - Jól szerepeltek a nyíregyházi fiatalok a tornákon

Sikeres szezon van a nyíregyházi jégkorongosok háta mögött. A korosztályos csapatok folyamatosan tréningezhettek, és számos tornán vettek részt, ahol jól szerepeltek. A gyerekek között több olyan tehetség van, akiből válogatott játékos is lehet. 

Nyíregyházán nagy lökést adott a jégkorong sportnak a megépült Városi Jégpálya. Bár a járvány miatt a nagyközönség ebben a szezonban nem használhatta a létesítményt, a Nyíregyházi Sportcentrum és a Szabolcsi Sólymok korosztályos jégkorong együttesei folyamatosan tréningezhettek, és a bajnokság mellett tornákon vehettek részt. 

-Nagyon jó eredményeket értünk el mind az U12-es, mind az U14-es korosztályban. A kisebbeknél nem lényeges még az eredmény, persze ösztönzőleg hat mind a gyerekekre, mind a szülőkre, ha sikeresek. Nem volt könnyű szezonunk, de igyekeztünk betartani minden előírást ami a járványhoz kapcsolódik, így végig dolgozhattunk gond nélkül - mondta Szabó Lajosné, a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke. 

A múlt hétvégén a legkisebbek hazai környezetben szerepelhettek, és érdekes volt, hogy a Sportcentrum és a Sólymok gárdái most egymás ellen játszhattak, miközben a gyerekek rendszeresen együtt tréningeznek. A jó eredményeket nem lehetne elérni a szülők nélkül, akik mindenben segítik a csapatot. A szakmai vezetésben is volt változás, Kercsó Árpád helyét korábbi tanítványa, Csiki Csaba vette át. A gyerekek között vannak olyan tehetségek, akik akár válogatottságig is juthatnak, és rájuk alapozva Nyíregyházán is lehet egy jó felnőtt csapat. 

- Nyíregyházán folyamatosan fejlődik a sportág, és biztos vagyok abban, hogy a város felkerül a jégkorong sport országos térképére. Sok áldozattal jár mindez a szülők, az egyesület dolgozói részéről, de biztos vagyok abban, hogy lesz felnőtt csapatunk – mondta Vincze László, a Szabolcsi Sólymok alelnöke.  

A gyerekek számára rövidesen véget ér a szezon, de levezető edzések még várnak rájuk.