Szépkorúak Sporttalálkozója – 8 sportág 14 versenyszámában mérték össze tudásukat
Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Szépkorúak Nyíregyházi Sporttalálkozóját a Városi Stadionban

A 760 résztvevő jórésze a város 35 nyugdíjasklubjából érkezett, de neveztek egyénileg is. A szépkorúak nyolc sportágban és 14 versenyszámban mérhették össze tudásukat.

A hagyományos sporttalálkozó célja, hogy minél többen ismerjék meg és éljenek az önkormányzat által biztosított sportolási lehetőségekkel, és így hasznosan tölthessék szabadidejüket. A stadionban a táblákkal bevonuló nyugdíjasklubokat Dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte.

Hangsúlyozta, örömmel látja, hogy a nyíregyházi nyugdíjasok ilyen aktívak, kitartóak és példamutatóak. Jó versenyzést kívánt, és arra buzdította az időseket, hogy jövőre még több ismerősüket hívják el és a résztvevők száma érje el az ezer főt.

8 sportág 14 versenyszámában mérték össze tudásukat

Dajka László sportszervező örömmel mondta, hogy a Nyíregyházi Önkormányzat és a Nyíregyházi Sportcentrum immár hatodik alkalommal rendezte meg a Szépkorúak Nyíregyházi Sporttalálkozóját. Idén már 760 nevezés érkezett, a résztvevők nyolc sportágban és 14 versenyszámban mérhették össze tudásukat. A programban volt teke, kosárra dobás, asztalitenisz, atlétika, 100 és 400 méteres futás, kislabda dobás, tenisz páros, ulti és játékos ügyességi vetélkedő, külön női és férfi kategóriában. Fintor Károlyné az Idősügyi Tanács titkára úgy gondolja, a szépkorúaknak, mint minden más korosztálynak, a sport az lételeme kell hogy legyen, hiszen a fittséget megtartja, az egészséget biztosítja.

A nap végén mindenki kapott emléklapot, a versenyszámok győztesei serleget vehettek át, az első három helyezett pedig érem díjazásban részesült. A Szépkorúak Sporttalálkozója közös ebéddel zárult.