Szenzáció - Salakmotoros GP futam a megyében, a legjobbak érkeznek júniusban!

Nem, ez nem áprilisi tréfa! A Nagyhalász Speedway Ringen június 19-én Salakmotoros Grand Prix kvalifikációs versenyt rendeznek! Ilyen rangos nemzetközi esemény nem csak a pályán, de hazánkban sem sok volt. A FIM által kiadott legfrissebb versenynaptárban pedig olyan társaságban szerepel a nagyhalászi verseny, mint Glasgow, Terenzano, Gorican vagy éppen Zarnovica. A szűk elit, a világ legjobbjai érkeznek nyár elején Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. 

- Ez volt az álmunk! Nagyon régóta szeretnénk már egy GP kvalifikációt rendezni. Korábban volt már nálunk EB kvalifikáció, idén U19-es és páros EB rendezési jogot kaptunk, de a Grand Prix mindent visz. Június 19-én eredetileg a páros EB futam házigazdái lettünk volna, de amikor kiderült, hogy akár GP kvalifikáció is lehet helyette, azonnal igent mondtunk. Rengeteg munka vár ránk addig, most is több hektárnyi parkolót kezdtünk építeni, mert tízezer szurkoló érkezésére számítunk az ország minden tájáról, és remélhetőleg külföldről is. Lengyelországban egy hasonló GP viadalon 50 000-en voltak, biztosan onnan is sokan jönnek majd. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a FIM nekünk adta a rendezési jogot, ez az elmúlt évek jó referenciájának is köszönhető - mondta Albók József, a pálya tulajdonosa. 

Egyelőre csak ízlelgeti az ember, hogy igazi sztárokkal találkozhat majd személyesen. Tavaly a szlovén Matej Zagar,a svéd Oliver Berntzon,valamint a lengyel Krzysztof Kasprzak harcolta ki a selejtező után a GP indulási jogot. Nem rossz nevek...