Szenzáció! - Kerékpáros világkupa futamot rendez jövőre Nyíregyháza!

Kerékpárosok népesítették be szombaton Nyíregyháza belvárosát. A Zrínyi Ilona utca környékén kijelölt pályán több kategóriában versenyeztek a résztvevők. 

- Nemzetközi a verseny, mivel Csehorsázgból és Romániából is érkezett csapat. Előbb az utánpótlás korosztályok mérték össze tudásukat, majd az amatőr és az Elit kategória következett - mondta Solymosi János szervező. 

Az eseményen Gilberto Simoni kétszeres Giro d'Italia győztes is részt vett, aki a Tour de France és Vuelta versenyein is többször indult. Nem érkezett üres kézzel, elhozta magával a Giro serleget, és készségesen állt rendelkezésre, ha valaki közös fotót szeretett volna vele készíteni. 

Az U19-es kategória hazai sikert hozott, Hrenkó Norbert, az NYKSE kerekese volt a leggyorsabb. A 40 év alattiak amatőr versenyében Vinnai Zsolt második, csapattársa, Horváth Zsolt első lett. 

Az Elit verseny - mely pénzdíjas volt - izgalmasan alakult. A cseh Daniel Babor meglépett már az elején, majd féltávnál a román Christian -Marius Petrache utolérte. Ketten - egymást segítve - folyamatosan növelték az előnyüket az üldözőkkel szemben, és végül az utolsó 200 méter döntött, ahol Babor volt gyorsabb. A harmadik helyért egy nagyobb boly küzdött, az utolsó kanyarban pedig többen is kicsúsztak, és végül Pályi Csaba lett a bronzérmes. A díjátadón aztán Nyíregyháza polgármestere szenzációs bejelentést tett. 

- A rally és a jetski EB futam után újabb rangos nemzetközi verseny házigazdája lesz Nyíregyháza, jövőre az országúti kerékpáros ifjúsági világkupa futam helyszíne lesz a megyeszékhely. Utoljára ilyet 1928-ban rendeztek Magyarországon - mondta Dr. Kovács Ferenc. 

A város polgármestere és a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, Dr Princzinger Péter egy-egy dedikált rózsaszín trikót vehetett át Gilberto Simonitól az esemény végén, az olasz sztár pedig jelezte, jövőre is szívesen visszatér Nyíregyházára. 

Kapcsolódó galéria

Városnap 2019 Nyíregyházi Nagydíj kerékpárverseny 2