Szentháromság Háza – Új közösségi ház épült a Huszár lakótelepen

Közösségi terem, kápolna és tanoda is helyet kapott a Dália utcában újjáépített közösségi házban. A 15 millió forintos állami támogatás teljes összegét a Huszártelepen felújított intézményre fordította a görögkatolikus egyház. 

Oláh cigány nyelven énekelte a közösségi ház kápolnájában a Miatyánkot a szervező lelkészt segítő Rézműves Mihály. Igyekeznek gondot fordítani arra, hogy amikor alkalom van rá, saját nyelvükön tudjanak imádkozni az itt élő cigány emberek, így lehet építeni az ő hitükre. Ez segítheti őket emberségükben megmaradni.

A közösségi ház, a Szentháromság Háza egy Amerikában felszámolt rendház harangjával, a püspök ajándékával fogadja a betérőt. Van itt tanoda, mely pedagógusok és más szakemberek segítségével támogatja a gyerekeket iskolai munkájukban. Fejlesztik, felzárkóztatják a lemaradottakat, de továbbképző is lehet a délutáni alkalom. Jól felszerelt konyha, mosoda is az itt élők rendelkezésére áll. Az iskolaépületből átköltöztetett kápolna új funkciót kapott ebben a közösségi térben.

A Huszártelep 2200 lakóját gyűjti össze ez az épület. Van egy karitászuk, főzőklub, barkácsklub, cigány táncot tanítanak a gyerekeknek. Keresztelők és egyéb ünnepi események alkalmával rendezhetik itt a családi eseményeket.

A lelkipásztori munkatárs Kántorjánosiban nevelkedett, 8 éves korától keresztény szellemben. Az ő példája, szabályai, munkája is az értelmes élet felé irányítja a fiatalokat. Van közöttük, aki pincér, szerelő akar lenni, más papi pályára készül. A felújított, megszépített épület sugallja a rendet, és elvárja a fegyelmet. Szerencsére igyekeznek, ennek megfelelően viselkednek a Szentháromság Háza vendégei a Huszár lakótelepen.