Szeles, esős nappal kezdődik a hétvége
Szeles, esős nappal kezdődik a hétvége

Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de délen átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, főként az ország déli felén, illetve a keleti, északkeleti megyékben zivatar is kialakulhat – írja az Országos Meteorológia Szolgálat.

A szél késő délelőttől északnyugatira, északira fordul, megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet 12 és 21 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb, északnyugaton a hűvösebb idő, ott már kora délelőtt beállhat a maximum. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Estére nyugat felől csökken, vékonyodik a felhőzet, hajnalban a legtöbb helyen már csak kevés felhő valószínű. Az éjszaka első felében a Tiszántúlon még előfordulhat kisebb eső, de később csapadék már nem valószínű.

Az északnyugati, északi szél jelentősen veszít erejéből, de főleg a Dunántúlon helyenként élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között valószínű, de a kevésbé szeles északi megyékben néhány helyen kissé hűvösebb is lehet.