Szárnyal az utazási kedv
Fotó: Illusztráció

A kétévnyi koronavírus-járvány miatti kihagyás után ismét sokan szeretnének külföldre utazni. A legnépszerűbb külföldi desztinációk listája alig változott, még mindig Törökország a listavezető a repülős utak körében. Görögország továbbra is sláger, ahogy Horvátország az egyéni utazásnál. 

Szinte egymást érik az érdeklődők az utazási irodákban. Két év pandémia után egyre többen kelnek útra a határon túlra nyaralni. A nyári turisztikai szezon a várakozások szerint a koronavírus előtti utolsó, 2019-es nyarat is meghaladja majd. Bicsérdy Rita, a Sky Travel Utazási Iroda ügyvezető igazgatója azt mondja, már alig lehet szabad helyet találni erre a nyárra.

– A legnépszerűbb hónapok a július-augusztus. Értelemszerűen ezek árban is a legdrágábbak. Ami most egy kicsit nehézséget jelent, hogy 2 év szünet után mindenki szeretne külföldre utazni, ezért nagyon-nagyon nincsenek helyek. Nincsenek last minute utak, nincsenek nagyon akciók, mert ugyan most még csak július vége van, de már augusztus közepéig alig találunk helyeket a betérő kedves utasoknak, ez okoz most mindenkinek fejfájást.

Az ügyvezető elárulta, a legnépszerűbb külföldi desztinációk listája alig változott, még mindig Törökország a listavezető a repülős utak körében, Görögország továbbra is sláger, ahogy Horvátország az egyéni utazásnál.

– A Covid után nincs sok változás az idegenforgalmi palettán. Most is nagyon népszerűek ár-érték arányban a Török Riviéra szállásai, illetve nagyon sikeres a magyar utasok közt Görögország, illetve egyéni utazással Horvátország. Egyébként sok magyar kezdi felfedezni Albánia tengerpartját, ahová akár egyénileg, akár busszal, akár repülővel el lehet jutni. Köztudott, hogy sok magyar vett ott házat és ők Albániának a jó hírét keltik, így egyre többen érdeklődnek ez iránt az új ország iránt.

Az eddigi tapasztalatok szerint a háború nem, vagy csak alig befolyásolja az utazókat. Idén azonban minden drágább, és ez alól a nyaralás sem képez kivételt. A menetközben emelkedő árak miatt azonban kevesen mondják le a befizetett útjaikat, hiszen még mindig hatalmas az igény a külföldi vakációkra.