Szakmáry Gréta Nyíregyházán - A válogatott röplabdást a Fatum szívesen látná

A bajnoki és a kupagyőzelem után már a jövőt tervezik a Fatum Nyíregyházánál. A csapat játékosaival folyamatosan egyeztetnek a vezetők, hogy minél hamarabb kialakuljon a végleges keret. A válogatott Szakmáry Gréta szülővárosában tréningezik. 

Négy szezon után elhagyja az SSC Palmberg Schwerin női röplabdacsapatát a magyar válogatott Szakmáry Gréta - számolt be róla a klub közösségi oldala. A 29 éves ütőjátékos - aki ebben az idényben csapatkapitánya volt az együttesnek - egyszer bajnoki címet, kétszer Német Kupa-aranyat, négyszer pedig német szuperkupát nyert a Schwerinnel, amellyel két alkalommal elődöntőbe jutott a CEV Kupában. A nyíregyházi nevelésű játékos jelenleg szülővárosában tréningezik, és mint minden évben, a Fatum Nyíregyháza most is szeretné visszacsábítani. 

- Gréti és a nyíregyházi röplabdázás mindig is összekapcsolódik majd. Természetesen – mint minden évben – most is jeleztük, hogy szívesen látnánk a csapatban, de olyan játékosról beszélünk, akinek külföldi nagy együttesektől is van ajánlata, melyekkel nem tudunk versenyezni, de ha végül nem sikerül szerződést kötnie, akkor tárt karokkal várjuk - mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

Jelenleg kevés az esély arra, hogy már idén nyáron visszatérjen a játékos. 

- Beszéltünk Grétával, és 3-4 évet még mindenképp külföldön szeretne játszani. Utána lehet szó arról, hogy hazatér, és bízunk abban, hogy akkor nálunk folytatja - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A klub vezetése megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi keretet illetően. Nagy mozgás nem várható az együttesnél. 

- Ha az idei csapattal elégedettek voltunk, akkor a következő évivel terveink szerint nagyon elégedettek leszünk! Szeretnénk úgy megerősíteni a gárdát, hogy hosszú távon a magyar röplabdázás élcsapata legyen, mely a nemzetközi porondon is helyt áll, az utánpótlás játékosok számára pedig vonzó a klub – mondta Litvai Zoltán, a Fatum Nyíregyháza elnöke. 

A magyar bajnok a következő szezonban a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet.