Szakmai Tanévnyitó Konferencia a Kodályban a 2021/2022-es tanévről

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakmai Tanévnyitó Konferenciát szervezett csütörtökön a Kodály Zoltán Általános Iskolába, amelyen az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertették a 2021/2022-es tanév változásait és fejlesztéseit.

Az augusztus 23–30. között tartott Tanévnyitó Tájékoztatókat mesterpedagógus szaktanácsadók közreműködésével szervezték meg, az előadások célja a pedagógus kollégák felkészítése az új tanévre, tájékoztatás a 2021/2022-es tanév feladatairól és az aktuális szakmai kérdésekről. A tanévnyitó ünnepségen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere is részt vett, aki arról beszélt, hogy az oktatás színvonala és hatékonysága sok tényezőtől függ, sok minden segítheti és akadályozhatja is ezt a folyamatot.

Természetesen a legfontosabbak a pedagógusok, és az iskolák vezetői, akik közvetlenül tesznek ezért, de ezen kívül is sok partnerszervezet együttműködésére, koordinációjára is szükség van. És azt is tudom, hogy ez a feladat, hogy egy színvonalas oktatás legyen, maradjon és erősödjön a mi megyénkben, városunkban, az különösen az elmúlt másfél évben nagy kihívások elé állított mindenkit. Köszönet mindazoknak, akik a pandémiás időszakban is sokat tettek azért, hogy a gyermekeink ne maradjanak képzés nélkül, és a színvonal ne essen vissza.”