Szakképzési Centrum – Szülői értekezleten mutatták be a képzési kínálatot
Fotó: Szarka Lajos

Városi szülői értekezletet tartott szerdán a Nyíregyházi Szakképzési Centrum. Az érdeklődők megismerkedhettek az intézményekkel, a széles körű képzési kínálattal, feltérképezhették a lehetőségeiket, információkat kaptak a beiskolázással kapcsolatos határidőkkel.

Szülők és diákok érkeztek a kereskedelmi és iparkamara épületébe, hogy jobban megismerkedjenek a Szakképzési Centrum iskoláival. A már hagyományosan megrendezett eseményen nagy volt az érdeklődés.

„A gyermekem még nem tudja, hogy hova szeretne menni továbbtanulni. Örülünk ennek a lehetőségnek, mindenképpen szerettünk volna eljönni, meghallgatni az iskolákat” – mondta az egyik résztvevő, Nagyváthyné Andrea.

10 iskola, 21 ágazat

A program során Gurbánné Papp Mária főigazgató foglalta össze, hogy mit is nyújt a Szakképzési Centrum, miért érdemes szakmát választani, ezt követően az intézményvezetők mutatták be az iskoláikat, majd a duális képzésben rejlő lehetőségeket ismertették. A szülői értekezlet résztvevői kérdéseket tehettek fel, hogy széles körű információkat kapjanak.

„Nagyon fontos a szülő, ő tudja segíteni a gyermekét. A Szakképzési Centrum 10 iskolája több mint 60 szakpárt ajánl, 21 ágazatban indít képzést. Újdonság a Zay oktatási ágazata, a Wesselényiben a vegyipari képzés. Továbbra is népszerű az informatika, melyet több iskolában oktatunk, a gépészek, mivel minden cég keres gépész szakembert. Van miből válogatni” – emelte ki Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Egyre vonzóbb a szakképzés

A szülői értekezletre évről évre egyre többen érkeznek, ez jelzi, hogy az elmúlt időszakban vonzóbbá vált a szakképzés. Ehhez hozzájárulhattak a kapcsolódó rendezvények, mint a szeptemberi nagyszabású szakMAfest, ahol az érdeklődők innovatív módon ismerkedhettek meg a képzésekkel.

„Már 8 éve működünk. A helyi munkaerő-piaci igényeket felmérve a centrum az iskoláin keresztül gyakorlatilag a szakember-utánpótlást biztosítja. Ez egy beszélgetés, ahol elindul az a kommunikáció, mely segítséget nyújt ahhoz, hogy valóban jól döntsenek a pályaválasztás során a fiatalok” – nyilatkozta Gurbánné Papp Mária.

www.helloszakma.hu

A főigazgató hozzátette, hogy a pályaválasztásról érdemes korán elkezdeni gondolkodni. Kiemelte, hogy a céljuk jó szakemberek képzése, akik a térség munkaerőpiacán is megtalálhatják a számításaikat. A Szakképzési Centrumról részletes információk elérhetők a helloszakma.hu webportálon.

Kapcsolódó galéria

Városi Szülői Értekezlet 2023