Szakértői tanácskozást tartottak Nyíregyházán

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Belső Biztonsági Alap (BBA) 2014-2016. évi munkaprogramjának 5.4.3. pontjában „Együttműködés az állami és civil szféra szereplői, valamint a releváns nemzetközi közösségek, szervezetek és ügynökségek között az emberkereskedelem elleni küzdelem fokozása érdekében” címmel benyújtott nyertes pályázatának programjában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság is szerepet vállalt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetésével immár negyedik alkalommal tartottak tanácskozást a témában 2018. november 26-án Nyíregyházán. A megbeszélésen a rendőrség mellett a kistérségben működő hatóságok, önkormányzatok, intézmények és civil szervezetek is részt vettek.

A megbeszélést Dr. Hudák Zsolt r. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg. A koordinációs ülésen a résztvevők tapasztalatcseréjén túl, fő téma a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) működésének és a „Ne Hagyd!” elnevezésű kampányuknak a bemutatása volt.

A pályázat célja, az emberkereskedelem elleni közös küzdelem érdekében történő együttműködés és kommunikáció élénkítése mellett, az emberkereskedelem áldozatainak segítését célzó mechanizmus megyei szintű megvalósítása az érintett szervezetek részvételével.

 

Forrás: police.hu