Száguldás hegyek és szőlőtőkék között - Látványos szakaszok az EB-n
Fotó: Dankó László

Az igazi fanatikus rally rajongót semmi sem tántorítja el. Újhután kb 4 km-t kellett azért gyalogolni hegyre fel, hogy valaki jó helyről láthassa a Rally Hungary résztvevőit. A szurkolók pedig csak sétáltak felfelé, ki gyerekkel a nyakában, ki hátizsákot és kemping széket cipelve. Nem volt kérdés, hogy megéri-e a túra: Európa legjobbjai, sőt világsztárok is rajthoz álltak az EB futamon. 

Nos nem is kellett csalódniuk a drukkereknek, az élmezőny irgalmatlan tempót diktált. Andreas Mikkelsen megmutatta, miért is nyert világbajnoki futamot is, a 19 éves Oliver Solberg pedig parádésan vezetett, ám egy defekt miatt komoly hátrányba került. A bajnokság éllovasának, Lukyanuknak is volt gondja, a magyarok közül viszont Herczig Norbert végig egyenletes teljesítményt nyújtott. 

Füzéren a vár sok dolgot megélt már - a koronát is őrizték itt - ennyi ember viszont rég volt a falak tövénél. A szűk utcákon bámulatosan fűzték át az autókat a pilóták. 

Mádon a szőlőtőkék között jelölték ki a gyorsasági útvonalát. Sok nyíregyházi szurkoló is ezt a helyszínt választotta, az egyik egyenes vége kifejezetten látványos volt, nem véletlenül kattogtak itt végig a fényképezőgépek. 

A Rally Hungaryt kilenc gyorsasági után Mikkelsen vezeti, Breen és Munster előtt, Herczig a negyedik. Hadik András viszont már szombaton örülhetett, ő a magyar bajnokságban is indult, és a leggyorsabb volt. Mivel az OB mezőny csak szombaton ment, így ő nyerte a Nyíregyháza Rally-t, az ORB fordulóját. Az EB vasárnap folytatódik, többek között nyíregyházi belvárosi szakasszal is, 11 óra után.