Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség: dinnyéket dobált

Rongálás miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség az ellen a középkorú nyíregyházi férfi ellen, aki tavaly nyáron hajnalban bemászott egy gyümölcsökkel és zöldségekkel teli kisteherautóba, hogy ott töltse az éjszakát, és eközben az áruba beleevett, illetve széttaposta azokat.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2021 augusztusában hajnali 2 óra körül ittasan sétált Nyíregyháza belvárosában, amikor talált egy nyitott rakterű kisteherautót. Abba bemászott, majd oda magát ismeretlen módon bezárta.

Ekkor megijedt, és a segélyhívón keresztül értesítette a rendőrséget, azért, hogy a gépjárműből szabadítsák ki. Eközben a vádlott a raktérben lévő árut jelentősen megrongálta; a dinnyéken járkált, azokat dobálta, valamint egymásra pakolta a zöldségekkel, gyümölcsökkel teli ládákat, azokon „megágyazott magának" és ráfeküdt, illetve a gyümölcsökbe is belekóstolt.

A férfi magatartása következtében 5 mázsa görögdinnye, valamint több kilogramm paradicsom és fejeskáposzta vált eladhatatlanná.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a férfit a bíróság elzárásra és közérdekű munka büntetésre ítélje, és kötelezze az okozott kár megfizetésére.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség