Szabolcs megyei siker az országos közlekedésbiztonsági versenyen
Fotó: Szőke Péter BM OKF, Szabolcs MKI

Szeptember 12-én, harmadik alkalommal rendezték meg az Országos Közlekedésbiztonsági versenyt, amelyen ügyintézői gépjárművezetői kategóriában, a legjobbnak járó díjat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vette át.

A döntőnek a zsámbéki Drivingcamp vezetéstechnikai pálya adott otthont, ahol két kategória - készenléti szer és ügyintézői gépjármű -  gépjárművezetői mérték össze tudásukat. A két fős csapatoknak a gyakorlat mellett számot adtak elméleti tudásukról is, KRESZ, gépjárműismereti és vezetéstechnikai kérdésekkel kapcsolatos tesztet oldottak meg. Ezt követően, a valós szituációkat szimuláló pályán hajtottak végre különböző manővereket, többek között a gyors irányváltásokkal és csökkentett tapadású téli útviszonyokkal kapcsolatos feladatokat.

Az országos versenyen a dobogó legfelső fokára Oszlár Gábor tű. százados, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnokhelyettese, valamint Bodnár Gábor tű. hadnagy, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának főelőadója állhatott.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság