Sűrű menetrend - A kupameccs után bajnoki, november végén pedig Bajnokok Ligája meccs vár a Fatum Nyíregyházára

Sűrű lesz a következő hetek programja a Fatum Nyíregyháza számára. A női röplabdások a héten győztek a Magyar Kupában, de szombaton már bajnoki vár rájuk. November végén pedig megkezdődnek a küzdelmek a Bajnokok Ligájában is, a csapat Lengyelországba utazik először. 

A Székesfehérváron megnyert kupamérkőzés után már a hétvégi bajnokira készül a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda Extraliga ötödik fordulójában a mieink az MTK Budapest vendégei lesznek. A fővárosiak a nyolcadik helyen állnak a tabellán, eddigi négy mérkőzésükből mind a négyet elveszítették, igaz, négy élcsapattal – Békéscsaba, Vasas, Kaposvár, Szent Benedek –  játszottak. A Fatum Nyíregyháza bár a Békéscsabától kikapott a bajnokságban, szeretné megszerezni az alapszakasz első helyét. 

- Darálni kell, ezt elmondtam a lányoknak is. Nincs még veszve semmi, de nem hibázhatunk többet, ha az alapszakasz után az első helyen szeretnénk zárni - mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

A MÁV Előre elleni hétközi kupa találkozón jól játszott Vajda Beáta. A játékos nyáron érkezett Nyíregyházára, és ő már előre tekint, a jövő héten ugyanis rangadót játszik a Nyíregyháza a Szent Benedek ellen hazai környezetben. A balatonfürediek eddig még nem veszítettek az idei bajnokságban. 

- Nagyon jó csapat a Szent Benedek, játszottunk ellenünk a felkészülés során is, és szoros mérkőzést vívtunk, de mindenképp győzni szeretnénk majd ellenük a jövő héten – mondta Vajda Beáta játékos.  

A szombati MTK – Fatum Nyíregyháza mérkőzés 18 órakor kezdődik, a Szent Benedek ellen pedig a jövő héten csütörtökön lép pályára a Continental Arénában a Nyíregyháza az Extraligában. A mieink számára novemberben elkezdődnek a Bajnokok Ligája csoportküzdelmek is. A Fatum november 24-én Lengyelországban lép pályára, az első hazai meccsen pedig december 9-én az olasz bajnok, BL címvédő Conegliano lesz az ellenfél. A nyírségiek 2022. februárjában további két hazai Bajnokok Ligája mérkőzést játszanak.