Sugarloaf: Emlékek kötnek Nyíregyházához

Négy aranylemez, több szakmai díj és jelölés mellett számaik kivétel nélkül felkerülnek a slágerlistákra, közülük többet is beválasztottak minden idõk legjobb magyar dalai közé. Többször voltak már az év zenekara, énekese vagy nyerték el a legjobb videoklip címet. A zenekar frontembere a lendületes, remek énekes – nyíregyházi – Muri Enikõ, így a Sugarloaf augusztus 27-én, hétfõn egy picit haza is fog érkezni a VIDOR Fesztiválra. A Kossuth téri nagyszínpadon 20.30-tól láthatják és hallhatják majd õket.

– Nagyon sokszor játszottunk már Nyíregyházán és bevallom, bár szeretek városokat, de az elsõ háromban egyértelmûen benne van a szabolcsi megyeszékhely – hangsúlyozta Tóth Szabi, Fonogram-díjas magyar rockzenész, a Sugarloaf zenekarvezetõje és gitárosa, aki azt is elárulta, szerinte hihetetlenül jó csajok vannak Nyíregyházán...

 

„Tortát dobáltunk egymás arcába”

 

– Rengeteg emlék és élmény köt minket a városhoz. Az ottani legemlékezetesebb koncertünk a kétezres évek legelején volt, az akkori kiadónk a 10. születésnapját ünnepelte és többek között ebbõl az alkalomból egy nagy partin zenéltünk. Annyira jól sikerült a buli, hogy a sajtótájékoztatón tortát dobáltunk egymás arcába. Ezt már csak tetézte, hogy az Európa Hotelben szálltunk meg és egy szervezési hiba miatt az elnöki lakosztályt kaptuk meg. Sosem felejtem el. Egyébként sokat léptünk fel a 23 év alatt Sóstón és az egykori Arzenálban is. Minden adott ahhoz most is, hogy a VIDOR Fesztiválon is egy remek, jó bulit csináljunk. Ez a zenekarunk frontemberének, a nyíregyházi Muri Enikõnek is nagyon fontos lesz, hiszen õ most egy kicsit „haza is megy” majd.

 

„Egy nagy család vagyunk”

 

– Enci már másfél éve a zenekarunk tagja. Azt kell, hogy mondjam, most a legcombosabb, a legütõképesebb, a legátgondoltabb a Sugarloaf. Nemcsak mi négyen vagyunk a zenekarban, hiszen itt vannak a fúvósaink, a menedzsment és többek között a technikai szolgálat is. Mi így tizennégyen egy nagy család vagyunk. Mindenki odafigyel a másikra, fél gondolatokból is megértjük egymást, éppen ezért nagyon felszabadultak vagyunk. Enci is azt mondja, most ért haza, most van tisztában teljesen a mûvészetével, hogy mit akar és mit képvisel.

 

„Egymásból merítünk energiát”

 

– Mivel nagyon együtt van a zenekar, ezért egymásból merítünk energiát, illetve a próbákból, a stúdiózásból, az utazásokból, a koncerteken pedig a közönségbõl. Nagyon sok szeretetet kapunk tõlük. Kívánom, a jó Isten adja meg, hogy még nagyon sokáig tudjunk zenélni, jó dalokat írni és mindez a közönségnek is tetsszen.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)